Sport

2013.10.03. 11:30

Megyei kézilabda-rangadó

A Balatonfüred vendégeskedik pénteken a Veszprém Arénában. Ha az esélyek egyértelműek is, a két csapat szórakoztató, élvezetes meccset produkálhat.

Horváth Gábor

A kézilabda NB I Veszprém megyei rangadója az esetek jelentős többségében könnyed bakonyi sikert hozott, ennek ellenére mégsem állítható, hogy csak papíron lenne derbi a találkozó. A játékosok és az edzők mellett rendszerint a szurkolók is kitüntetett figyelemmel kezelik a párosítást, amelynek külön rangja van a bajnoki meccsek sorában.

Ami a veszprémieket illeti, a címvédőnél már teljesen természetes, hogy a csapat a hazai találkozókat a nemzetközi szereplésre való felkészülésre használja. Bizonyára nem lesz ez másképp ma sem.

Az MKB -MVM kedden Győrben, az újonc SZESE ellen lépett pályára, ahol nem annyira a felkészülés, inkább a regenerálódás volt előtérben, hiszen két nappal korábban a Löwen ellen vívott gyilkos és nyertes Bajnokok Ligája ütközetet az együttes.

- A vasárnapi találkozó természetesen sokat kivett a társaságból, ezért mindenképpen pihentetni szerettem volna néhány játékost. A győriek jól küzdöttek, meg tudták nehezíteni a dolgunkat, de miután elléptünk négy góllal, már nem maradt több kérdés - nyilatkozta a 33:26 arányban megnyert keddi meccs után Carlos Ortega.

Renato Sulic (fehér mezben balra) és Kovács György ma este ismét megküzdhet egymással (Fotó: Penovác Károly)

 

A bakonyiak spanyol trénere tisztában van vele, hogy a balatonfürediek masszív, jó csapatot alkotnak, ugyanakkor tény, elsősorban már a jövő heti BL-folytatás lebeg a veszprémiek szeme előtt. Az MKB -MVM csütörtökön az ukrán Zaporozsje alakulatát fogadja. Az összecsapás hasonlóan fontos lesz, mint a Löwen elleni találkozó.

A Balatonfüred is pályára lépett hét közben, a Tatabánya otthonában fantasztikus izgalmakat hozó összecsapáson 22:22-es döntetlent ért el.

- Azt hiszem, ilyen meccseket kellene adnia mindig a tévének. Az utolsó húsz perc eseményeit most nem taglalnám, megpróbálom a pozitív oldaláról nézni a dolgokat: vagyis pontot szereztünk egy igen erős csapat otthonában és ennek kifejezetten örülünk. Ráadásul már negyven percig sikerült jó játékot nyújtanunk. Ha ezt sikerül tovább fokozni, akkor ezeken a kiélezett mérkőzéseken a végjáték is a miénk lehet - összegzett Sótonyi László, a fürediek szakvezetője.

A tréner értékelésében elmondta még azt is, játékosainak meg kell találniuk maguk között azt a vezéregyéniséget, aki a holtpontokon átlendíti a társaságot és erőt ad a nehéz percekben. Amennyiben ez is kialakul, úgy jók lehetnek az esélyei a füredieknek a Veszprém után összecsapásokon.

- Nem egészséges, hogy a szerdai rangadó után pénteken egy újabb, nehéz ütközet vár ránk. Túl közel van egymáshoz ez a két meccs. Ráadásul a juniorok mérkőzését nem sikerült felcserélni, így ők 17 órakor kezdenek, ami azt jelenti, elkezdjük a felnőtt találkozót nyolc emberrel, aztán majd beszállingóznak a többiek, amikor végeznek a Március 15. úti sportcsarnokban. Mindig megtiszteltetés a Veszprém ellen játszani, igyekszünk majd becsülettel helyt állni, s ez jó alkalom lesz számunkra, hogy egy remek csapat ellen gyakoroljunk, hiszen számunkra majd ezután következnek a sorsdöntő bajnokik - tudtuk meg Sótonyi Lászlótól.

 

Zágráb után Szeged következik majd

Az MKB -MVM Veszprém KC Balatonfüredi KSE mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik. Mint említettük, a veszprémiek ezt követően ismét a Bajnokok Ligájában lesznek érdekeltek. Carlos Ortega csapatára a következő hetekben három kemény meccs vár: a Zaporozsje elleni meccs után a bakonyiak idegenben mérkőznek meg a Zágrábbal, majd a Szeged otthonában szerepelnek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!