Sport

2014.08.25. 10:45

Vitorlázás: nyertesek és bajnokok a vízen

Változékony időben zajlott a nagyhajós országos bajnokság, melyet hét hajóosztály részére Balatonfüreden a Magyar Vitorlás Szövetség, Tihanyban az Ötvenesek és Hetvenesek számára a Tihanyi Hajós Egylet (THE) rendezett.

Napló-információ

A díjkiosztók külön ajándéka volt, hogy a két újdonsült világbajnok, a jelenleg a kínai Ifjúsági Olimpián versenyző Érdi Mária és Vadnai Jonatán akasztotta az érmeket a győztesek nyakába.

Az Európa 30-asok között a kezdetben sorra futamokat nyerő Zarándokot a verseny végére megszorongatta a Fiskális Sárközy András kormányzásával, de legyőzni végül nem tudta.

Bronzérmes a Hadúr, Dr. Takács István csapatalett. Magyar bajnok a Zarándok Király Zsolt kormányzásával. Legénysége: Huszka Róbert, Fabó Péter, Kajner Gyula (tartalék: Puskás Tamás). A tízhajós 11 M OD osztályban új bajnokot avattak. A védő Obsession, Czap Zoltán kormányzásával sokáig vezetett és ellenállt a támadóknak, de végül Pallay Tiborék (Orka) pontazonossággal, a győztes Eleven pedig három ponttal megelőzték őket. Magyar bajnok az Eleven Rauschenberger Miklós kormányzásával. Legénysége: Kern Pál, Kócza Gábor és Törő György.A 22-es, 30-as, 40-es Cirkálók, illetve a Scholtz 22-esek és az idén osztállyá vált Elan 310-eseknél nem jött össze a magyar bajnoksághoz szükséges minimális induló létszám. Ezekben az osztályokban a győztesek csapatbajnoki címet kaptak.

Hetvenes cirkáló a magyar bajnokság augusztusi versenyének egyik futamán. Ebben az osztályban végül a Capella nevű hajó végzett a mezőny élén Pomucz Tamás kormányzásával (Fotó: MVSZ)

Tihanyban az Ötvenes és Hetvenes Cirkálók versenyeztek. A Hetveneseknél az első futamok után Pomucz Tamás csapata vezetett a Capellával, de aztán a Fehéri Gábor által kormányzott Anna vette át az uralmat. Pomuczék azonban a hatodik futam mélypontja (DSQ) visszataláltak a nyerő ösvényre, behúzták az utolsó három futamot, és bajnokok lettek. A bronzérmet az Irokéz csapata érdemelte ki Pajor Zsolt vezetésével. A magyar bajnok csapat Hetvenes Cirkálóban: Pomucz Tamás, Vőneky Gyula, Hámos Zoltán, Vadászy András, Fazekas József, Pomucz Anna Boglárka, Gallasz Lajos, Dr. Vőneky Ákos, Imrédy Sarolta, Pomucz Máté, Tuboly Zoltán. Az Ötvenesek újra magyar bajnokságot futó mezőnyében az első két futamot ugyan Fináczy György csapata nyerte a Parti Széllel, de aztán már a Fortuna dominált. Harmadik helyen a vadonatúj Indián végzett Süli Andrással a kormánynál. Bajnok Ötvenes Cirkáló osztályban a Fortuna. Kormányosa Kis-Szölgyémi Ferenc, legénysége Dr. Bluszt Kálmán, Keller András, Vezér Károly, Kis-Szölgyémi Soma, Kis-Szölgyémi Luca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!