Sport

2014.04.11. 13:30

A Videoton otthonában lép pályára a legutóbb nyerő Pápa

A sokáig bajnoki címről álmodozó, ám az utóbbi időben pocsék formában vergődő Videoton vendégeként száll harcba a minél nagyobb meglepetés eléréséért a Lombard Pápa.

Napló sport

Az NB I 24. fordulójában sorra kerülő találkozót a szezon előtt bizonyára a sima hazai győzelmet hozó bajnokik közé sorolták futballberkeken belül. Csakhogy a 2013/2014-es kiírást kiválóan kezdő, majd fokozatosan lefelé csúszó Videoton mostanában már korántsem számít olyan félelmetes ellenfélnek: a fehérváriak legutóbbi tíz bajnokijukból mindössze kettőt tudtak megnyerni. Ez pedig a hazai mezőny egyik, ha nem a legerősebb játékoskeretével rendelkező klubjától roppant gyenge teljesítménynek számít. Ráadásul, ha a 2014-es bajnoki eredményeket nézzük, elmondhatjuk, hogy a bakonyaljaiak az idei évben eddig több pontot gyűjtöttek a Vidinél. (Tóth Bálint legénysége hat, míg José Gomes együttese öt egységgel lett gazdagabb idén.)

A pápaiak bíznak abban, hogy meglephetik a nagyszerű nevekből álló székesfehérvári ellenfelüket (Fotó: Penovác Károly)

Lehet még mindezt fokozni, ugyanis a Fejér megyeiek az előző öt hazai fellépésük alkalmával négyszer vesztesen hagyták el a gyepet. Igaz, a pápaiak pedig vendégként 2013. szeptember 20-án nyertek utoljára a bajnokságban. Mindenesetre az biztos, hogy érdekes mérkőzésnek ígérkezik a szombat délutáni Videoton-Lombard összecsapás, melyen az eredménykényszer a hazaiakat nyomja majd.

– Tény, hogy a fehérváriak rossz szériában vannak. Azonban nekünk nem szabad az aktuális ellenfelünk jelenlegi eredménytelenségéből kiindulnunk, hiszen a Videotonnak nagyon bő a játékoskerete, amiben számos olyan futballista is található, aki bármikor képes eldönteni egy mérkőzést – nyilatkozta Csizmadia Csaba, a Lombard Pápa tizenkétszeres válogatott labdarúgója. Számára bizonyára nem lesz ismeretlen a Sóstói Stadion, ugyanis 2004 és 2006 között 69 NB I-es meccset játszott a fehérvári piros-kékeknél.

– A Videoton ellen az lesz a legfontosabb, hogy egységesek legyünk, és ha nálunk van a labda, próbáljunk meg bátran, szervezetten, fegyelmezetten játszani – hangsúlyozta a következő hónap végén a huszonkilencedik születésnapját ünneplő védő.

Mint mondta, képesnek érzi a csapatát akár egy nagyobb bravúr elérésére is. Tóth Bálint vezetőedző helyzetét nagyban könnyíti, hogy több játékosa is visszatér eltiltásából, sérüléséből. Közéjük tartozik Youssef Sekour, Présinger Ádám, valamint Tajthy Tamás.

A pápaiak székesfehérvári vendégjátékán Németh Ádám fújja majd a sípot, két asszisztense Medovarszki János és Buzás Balázs lesz.

 

A pápaiak biztos távolságban vannak

23 forduló után a Videoton a tabella 3. helyén áll 38 ponttal, míg a Pápa a 10. pozícióban található 29 egységgel. A fehérváriak tulajdonképpen már lemondhatnak a bajnoki címről, ugyanis 11 pontos hátrányban vannak a listavezető Debrecennel szemben. Ráadásul a dobogós helyük sincs biztonságban, mivel mögöttük a Haladás, a Ferencváros és a Diósgyőr is a bronzéremre hajt. A pápaiaknak nyugodtabb a helyzetük, ők távolról szemlélik a bennmaradásért vívott küzdelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!