Sport

2015.04.18. 07:20

Veszprémi birkózó és sumo sikerek a Centrum Kupán

Veszprém - A Centrum SE versenyzői tizenöt érmet is itthon tartottak a hazai rendezésű, immáron hagyományosnak mondható Centrum Kupán.

Heffler Péter

Idén is megrendezte Centrum Kupa névre hallgató, szabadfogású versenyét a veszprémi birkózó csapat, amelyen kilenc egyesület közel száz, U23-as és annál fiatalabb birkózója vett részt.

Fotó: Heffler Péter

Izgalmas küzdelmekben, összesen nyolc aranyérmet, öt ezüstérmet és két bronzérmet szereztek a Centrum SE sportolói, míg a Berhidai Berhi BSE versenyzői első, második és harmadik helyezésből is egyet-egyet gyűjtöttek. Turi Péter szakosztályvezető kiemelte Jónás Valentina, Minyó Bence és Mátyás Balázs birkózását, melyek akció dúsak és dobásokban bővelkedő voltak, a szakosztályvezető elmondása szerint. Birkózóink lerakták névjegyüket sumo-ban is - dicsekedett el Túri Péter szakosztályvezető. - Az U-14-es korcsoport Országos Bajnokságában indult el három versenyzőnk. A versenynek nagy tétje volt, hiszen Eb válogató és felkészítő versenyként jegyzi a Sumo Szövetség. Mindhárom versenyzőnk remekül szerepelt, Schvarcinger Zsolt harmadik, Balta Milán második, Lackó Benedek pedig első helyen végzett. Amennyiben a jövő hét végi fordulóban ismét jól szerepelnek a fiúk, akkor megkezdhetik a felkészülést, azt észtországi kontinensviadalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!