Sport

2017.04.17. 08:53

Megye I: A pápaiak kiütéssel nyertek, döntetlent hozott az úrkúti derbi

Veszprém - Ha kicsit nehezen is, de hozta meccsét az éllovas Füred, üldözője, a Perutz FC simán nyert.

Horváth Gábor

Az Úrkút SK és a Tihanyi FC nem bírt egymással, a FAK dobogóra lépett. Az ünnepi hétvégén a 23. fordulót rendezték az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokságban. Íme, a teljes eredménysor, tudósításokkal!

FAK-Devecser SE 3:1 (2:0)

Balatonfűzfő, 150 néző. Jv.: Mátéffy R. Fűzfői Atlétikai Klub: Radnai - Kovács K., Balatoni, Humli, Farkas A., Polgár (Keil), Varga T. (Wellesz P.), Szalai (Nyári), Szabó P., Auerbach (Hardy), Pallaga. Edző: Horváth Ferenc. Devecser SE: Csepregi - Rába, Tisonyai, Orbán A., Burucs, Szélessy, Paksai (Szente), Szőllősi (Orsós), Illés, Eichinger, Cserna. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Kovács K. (2), Humli, ill. Orbán A.

Az első félidőt végigtámadta a fűzfői csapat. Számtalan helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, amelyből kettőt értékesítettek. A második félidőt is a FAK kezdte jobban, és növelni tudta előnyét.

A gól után visszavettek a lendületből a hazaiak, a mezőnybe folyt inkább a játék. A hajrában szépíteni tudott a vendégcsapat. A kilátogató közönség nem mindennapi két gólt (Kovács Kálmán második gólja és Humli Péter találata) láthatott. Megérdemelt, magabiztos fűzfői siker a sportszerű Devecser ellen.

Jók: Szalai, Kovács K., Szabó P., Varga T., illetve Csepregi, Cserna.

VBSK-Péti MTE 5:0 (3:0)

Várpalota, 100 néző. Jv.: Szalai L. Várpalotai BSK: Közép (Bálint) - Szeleczki, Új (Zsupek), Papp R. (Szabó E.), Józan, Kalapács, Bogdán, Szurok, Kaufmann, Pilka (Ilyés), Kustán. Edző: Pencz Norbert.

Péti MTE: Vaskó - Kallós, Lukács, Kakas, Orbán, Kun, Zám, Bálint, Csonnó (Peintler), Tordai, Czipp. Edző: Pavelka Bél. Gólszerzők: Bogdán (4), Józan.

Jól kezdte a Várpalota a rangadót. A hazaiak már a második percben egy szép akció után szabadrúgáshoz jutottak, amit Bogdán parádésan értékesített. Innentől kezdve hatalmas mezőny fölény alakult ki, a Palota sorra dolgozta ki a helyzeteket és a fordulás előtt már 3:0 volt az eredmény.

A szünet után pár perc alatt kialakult a végeredmény. Kár, hogy a hazai csapat megelégedett az 5:0-ával, ez tönkretette a meccs élvezhetőségét. Jók: az egész Várpalota, a mezőny legjobbja Bogdán, ill. senki.

Úrkút SK-Tihany 1:1 (0:1)

Úrkút, 200 néző. Jv.: Ákos D. Úrkút SK: Kádár - Kuti A., Márton, Horváth R. (Freili), Takács, Tróbert (Pfaff), Pávlicz, Kuti D., Keller (Sáringer), Lang, Varga M. Edző: Garai Péter.

Tihanyi FC: Sárdi - Stáhl, Kovács Á., Keszei (Varga Gy.), Burgyán, Németh K., Nemes G., Nemes Á. (Gál), Klauz (Somosi), Pass, Erőss. Edző: Lukács István.

Gólszerzők: Kuti D., ill. Nemes Á.

Nagy elánnal kezdett a hazai csapat, amely helyzetek sokaságát dolgozta ki az első pár percben. Ezután egy szerencsés pontrúgás után a Tihany szerezte meg a vezetést. A vendégek a folytatásban csak az eredmény tartására törekedtek, feladva a támadások lehetőségét. Az Úrkút fokozta a tempót, és még az első félidőben három-négy tiszta helyzetet hagyott ki. Többször is bravúrral védett a vendégek kapusa. A második játékrészban folytatódtak a hazai rohamok, a tihanyiak szinte a félpályát sem lépték át, igyekeztek őrizni előnyüket. Az utolsó negyedórában kétszer is kapufa mentette meg a vendégeket a góltól, majd az egymás után elvégzett negyedik szöglet eredményt hozott, Kuti kotorta a hálóba a labdát. A meccs hajrájában a hazaiak mindent megtettek a győztes gól megszerzéséért, de az önfeláldozóan védekező vendégek, akik ezen a napon Fortuna kezét is fogták, egy ponttal távoztak.

Jók: Kuti, Takács, Tróbert, Varga, ill. Sárdi.

Az Úrkút SK (sötétebb mezben Tróbert Attila) nagyot küzdött a Tihanyi FC-vel, a rangadó vége pontosztozkodás lett Fotó: Balogh Ákos

Ugod SE-Csetény 1:2 (0:0)

Ugod, 100 néző. Jv.: Pap E. Ugod SE: Porcelán - Molnár L., Róka, Vesztergom, Bakos, Budavári, Mórocz, Czere, Hegyi, Tóth Z., Horváth D. Edző: Pintér Csaba.

Csetény SE: Valler - Hornyacsek, Haman, Szenft, Bíró, Nagy R., Dávid, Kovács G., Jakab, Kottyán, Nagy L. Edző: Molnár János.

Gyenge színvonalú mérkőzésen az első félidőben az Ugod, a másodikban a Csetény dominált. Mindkét csapat játékosai nagyon enerváltan, fásultan futballoztak. A játék képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de egy potya ízű góllal a vendegek elvittek mindharom pontot.

Jók: senki, ill. Sadjo, Pass.

Magyarpolány-Perutz FC 0:11 (0:8)

Magyarpolány, 200 néző. Jv.: Takács G. Községi SE Magyarpolány: Kócsár - Németh B. (Bencsik), Veisz, Magyar, Molnár P., Bukovics, Gottfried (Döbrösi M.), Polt, Vöröskői, Döbrösi G., Piri (Adorján). Edző: Piri Ottó.

Pápai Perutz FC: Simon (Szigeti) - Venczel, Horváth T. (Nagy P.), Baldauf, Szedlacsek (Mészáros), Böröczky, Kovács Sz., Szép (Farkas B.), Domján, Udvardi, Szalai (Bolla). Edző: Marton Miklós. Gólszerzők: Venczel (3), Mészáros, Böröczky, Udvardi, Szalai, Szép, Baldauf, Horváth T., Bukovics (öngól).

Az első tíz percben a pápaiak már földre küldték a hazaiakat, ezután tetszés szerint lőtték a gólokat. Megérdemelt, erőt demonstráló győzelem.

Jók: senki, ill. mindenki.

FC Zirc-Dudar-GySE 0:2 (0:1)

Zirc, 150 néző. Jv.: Horváth P. FC Zirc-Dudar: Tálos G. - Hoffer, Vachtler, Nagy K. (Szemmelveisz), Papp S. (Takács), Barcza, Petróczi, Eszlinger, Csordás, Turner, Tálos D. Edző: Kozma Csaba.

Gyulafirátót SE: Szente (Gyurmánczi) - Balta N., Zágor (Kálmán), Végh, Szokodi, Mogyorósi, Horváth B. (Gulyás), Kovács K., Balta G. (Horváth M.), Tímár, Veinperl. Edző: Polonkai Csaba.

Gólszerzők: Veinperl, Mogyorósi. Kellemes edzőpartnernek bizonyult a hazai csapat, a vendégek minden tekintetben jobbak voltak, főleg akarásban, így megérdemelten nyertek. A zirci közönséget ilyen játékkal nem lehet tűzbe hozni, de sajnos megtartani sem. Jók: senki, ill. mindenki, Mogyorósi a mezőny legjobbja.

Forrás: Youtube

Öskü FC-BSE 3:1 (1:0)

Öskü, 100 néző. Jv.: Baranyai T. PV 2000 Öskü FC: Kalapács - Jakab, Szabó Zsolt Tamás, Talián (Sándor), Szabó G. (Lóczi), Hornyák, Képíró, Szabó Zsolt, Szakács, Óvári (Witmann), Bódis. Edző: Hornyák Ádám.

Balatonalmádi SE: Károlyi A. - Blaski G., László, Stiger Ád., Stiger Ák., Károlyi Zs. (Kovács R.), Benedek, Márki (Jakab), Hencz (Straub), Zömbik, Mékli. Edző: Varga Tamás.

Gólszerzők: Szabó Zsolt Tamás (2), Hornyák, ill. Benedek.

Kiállítva: Szabó Zsolt Tamás (80.), illetve Blaski G. (53.).

A hazai csapat lelkesedésben felülmúlta a jó erőkből álló Balatonalmádi SE együttesét az indulaktól sem mentes találkozón.

Jók: mindenki, ill. Benedek.

BFC-Ajka Kristály 2:0 (0:0)

Balatonfüred, 200 néző. Jv.: Pilinger K. Balatonfüredi FC: Fogarasi - Emperger, Reznyák (Tóth L.), Rápó (Mátó), Miskei, Tóth G. (Kós), Sergő (Imre), Garics (Ódor), Krén, Lattenstein, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Ajka Kristály SE: Szalai - Bakos, Szabó B., Mayer, Hauser T. (Üveges K.), Móger, Horváth D. (Varga B.), Kardos, Süle (Vajda), Hauser R., Szabó Z. Edző: Sipos Tamás.

Gólszerzők: Lattenstein, Krén.

Élénk érdeklődés kísérte a dobogósok találkozóját. Már az első percekben látható volt a vendégek szándéka, a szervezett, betömörülő védekezés, valamint a játék lassítása volt a cél.

A hazai gárda ennek ellenére csak magának köszönheti, hogy az első félidőben még nem vezetett, hiszen helyzeteit sorra elpuskázta.

A második játékrész sem hozott semmi változást, a BFC támadott a Kristály jól védekezett és húzta az időt. A kidolgozott hazai helyzetek sorra kimaradtak, valamint a kapuban Szalai is parádézott. A 81. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Krén lapos, 14 méteres lövése a lábak mellett surrant a bal sarokba, 1:0.

A gól után már megnyugodott hazai néző, játékos egyaránt, s ennek eredményeként a 91. percben Lattenstein 15 méterről parádésan átemelte az ötös vonalon álló vendégkapust. A füredi középpályás Kiss László egykori, norvégok elleni gólját másolta, 2:0.

Mezőnyben kiváló ellenfele volt a bajnokságra törő BFC-nek a Kristály gárdája, azonban támadásra már nem futotta tőle. Ha megküzdve is, de megérdemelten nyert a hazai csapat.

Jók: Pálfi, Lattenstein, Emperger, ill. Szalai a mezőny legjobbja, Szabó B., Móger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!