Sport

2009.07.04. 04:48

Veszprém Barabás KC - Hét új játékos érkezett

Veszprém - Új néven, de a régi elszántsággal folytatódik az immáron NB I-es Veszprém Barabás KC női kézilabda-együttes történelme.

B. Virág Rita

Ma hivatalosan is megkezdte a 2009/10-es bajnoki évadra a felkészülést a Veszprém Barabás KC NB I-es női kézilabda együttese. A tavaly a másodosztályban ezüstérmes alakulathoz hét új játékos csatlakozott, akiket ma sajtótájékoztatón mutattak be a nagyközönségnek.

Barabás Árpád, a klub elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

- 2002-ig nyúlnék vissza, amikor elindult a csapat az NB I/B-ben. Ott Németh Gábor vezetésével folyamatosan lépegettünk előbbre. Tavaly Gyurka János vette át a társaságot, és bár már korábban is sikerült kivívni az NB I-be jutást, de akkor nem vállaltuk a magasabb osztályt, most viszont örömmel állunk a kihívások elébe - mondta el Barabás Árpád.

A Barabás KC szakvezetője, Gyurka János azt hangsúlyozta, egyelőre még tanulniuk kell az NB I-et, épp ezért olyan játékosokkal igyekeztek erősíteni, akik az első osztályban már szerepeltek és rutint, tapasztalatot szereztek.

- Az igazolásoknál arra törekedtünk, hogy olyanokat szerződtessünk, akik ismerik egymást, egy gárdában szerepeltek, hogy minél könnyebben menjen a csapatépítés.

A Hódmezővásárhely alakulatából hárman érkeztek: a szlovák válogatott balátlövő Elisabetha Polakova kívánkozik az élre, Kertschmár Renáta irányítót játszik, míg Földes Kata (Földes Viktória testvére) villámgyors jobbszélső. 

Vácról ketten jöttek: Veszeli Juditra balátlövőként számít a tréner, Ábrahám Szilvia pedig a beállós pozícióban bizonyíthat. Mocsai Dorottya (Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mesteredzőjének lánya) korábban a Vasast erősítette, ott jobbára védőspecialistaként jutott szerephez, de itt eredeti posztján, balátlövőben is kipróbálhatja magát. 

Hoffmann Kitti neve is ismerős lehet, a kapus a francia Dijonban nemzetközi tapasztalatokat is szerzett és az ugyancsak kézilabda-kapus, majd edző és menedzser Hoffmann László lánya.

A szakmai stáb is kibővül, Kovács Julianna marketingigazgató személyével, akiről tudni érdemes, hogy korábbana katari olimpiai bizottságnál dolgozott.

Az első három napot a lányok Porván töltik. Szombaton sort kerítenek egy rövid kiruccanásra, a Kislődhöz közeli kalandparkba látogatnak el. A hétvége jobbára az ismerkedéssel telik majd.

Hétfőn a csapat elkezdi a munkát is, két napot Veszprémben gyakorol, majd Zánkára teszi át a székhelyét, ahol az edzőtábor egy hétig tart. Utána ismét a megyszékhelyen folytatódik a felkészülés. 

Az első előkészületi meccset a Vác ellen vívják a lányok, de összemérik erejüket a svájci bajnokkal is. Összesen 14 edzőmérkőzés és két torna  a Ferencvárosnál és Érden  szerepel a programban.

A Veszprém Arénában július 28-tól edz a VBKC, akkor foglalhatja el hivatalosan is új otthonát.

A bajnokság szeptember 3-án kezdődik, sorsolás még nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!