Sport

2014.03.07. 20:47

VESC-Pápa: Drámai hajrában veszprémi diadal

Küzdelmes és izgalmas összecsapást vívtak egymással a veszprémi és a pápai kosárlabdázók az NB I/B Nyugati-csoportjában, előbbiek az utolsó pillanatban tartották otthon a pontokat.

Király Ferenc

Veszprémi Egyetem SC–Motax Concordia KC Pápa 79:77 (24:15; 24:24; 22:22; 9:16)
Veszprém, 400 néző. Vezette: Sabáli, Török, dr. Magyari.
VESC: Vertetics 18/6, Oltárczy 2, Szlávik 6, Hoffmann 21/6, Czakó 12. Csere: Kováts 18/12, Horváth O. 2, Kelemen. Vezetőedző: Petőfi Áron.
Pápa: Kálmán 24/9, Horváth A. 4, Vajda B. 6., Ács 12/3, Keresztes 25. Csere: Simon 2, Jarosevits 4, Horváth K., Rédei. Vezetőedző: Vajda József.

A párharc elején felváltva vezettek a csapatok, miközben az hamar kiderült, hogy a vendégek főként a hórihor-gas Keresztes palánk alatti magassági fölényét próbálják kihasználni (5:8). Kisvártatva magukhoz tértek a hazaiak, akik a fordításban számíthattak a triplát is dobott Verteticsre, igaz, a karmesteren időnként látszott, hogy még nem heverte ki a múlt heti sérülését (17:10).

A VESC hatalmas elánnal kompenzálta a megyebeli rivális nagyobb tudását, jobb játékerejét, a pápaiak ekkortájt nem igazán találták a gyűrűtől való távolságot (22:13).

Az egyetemisták a folytatásban is nehezen tartották a korábbi válogatott Kálmánt, az irányító megmozdulásai néha éményszámba mentek, gyakran csak szabálytalanság árán lehetett megállítani (35:25). A VESC annak dacára volt előnyben, hogy a vendégek középjátékosai komoly fejtörést okoztak nekik – Keresztes például hibátlanul dobott a mezőnyből –, ám Kovátsék kinti kísérletei nem egyszer hulltak a gyűrűbe (48:39). Fordulás után az esélyesebb vendégek nem hibáztak annyit, mint korábban, elkapták a fonalat, vagyis veszprémi szemszögből kísértett az elmúlt hetek forgatókönyve: a remek kezdést fáradtság követi (51:51). Ám mert az ellenfelük sem játszott csúcsformában, Hoffmannék feltámadtak, visszavették a vezetést, s a negyed végén ráléptek a gázpedálra (70:61).

Az utolsó játékrészben is sokat foglalkoztak a felek a – mindkét oldal kárára tévedt – bírókkal (72:66). Úgy tűnt, a pápaiak fejben és fizikálisan jobban bírják a hajrát (72:73), de a veszprémiek – többszöri döntetlen után – legvégén valahonnan erőt merítettek és kiharcolták a győzelmet.

Petőfi Áron: Először is köszönöm Vertetics Ádámnak, hogy sérülten is vállalta a játékot. Ebben a sikerben az előző fellépéseink teljesítménye is benne volt, örülök, hogy a rájátszást a legjobb nyolc között folytatjuk.

Vajda Balázs, játékos-edző: Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán. Sajnos egyik legjobbunk, Henrik István nem tarthatott velünk. Kikaptunk, ám nem történt tragédia, más kérdés, hogy a játékvezetők a végén a hazaiak-nak kedveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!