Sport

2014.02.26. 09:32

VESC: nem nekik áll a zászló

Mivel a Veszprémi Egyetem SC és az MTK-Törökbálint között nagy különbség mutatkozik a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában, a felek február 28-án tartandó (péntek, 18 óra) csatáját a vendégek várják esélyesként.

Király Ferenc

Több okból adódóan sincsenek jó passzban a mieink, akik egyrészt a legutóbbi három fellépésüket elvesztették – a Tehetséges Fiatalok-Budapest és a B-Beton Bonyhádi KSE ellen épphogy, a Bajai Bácska FKE ellen viszonylag simán –, ráadásul betegségek és sérülések miatt az évadban még nem volt teljes a keretük. Miközben Sefcsik Tamásék nyolc győzelemmel és tíz vereséggel hetedikek, a törökbálintiak – tizenöt siker és két kudarc mellett – másodikak. Az ellenfél a Motax Concordia KC Pápától három, míg a TF-Budapesttől egy ponttal kapott ki. A mezőnyben egyedül ők mattolták a listavezető bonyhádiakat. A megyeszékhelyünkön sikereket elért Molnár István a szakvezetőjük, akinek csapatában Bódi Ferenc, Szarvas Gábor, Wehner Zoltán és Bihari Máté a húzóember. Novemberben 75:56 arányban múlták felül a VESC-et.

– Nehéz lesz megismételni a múlt heti teljesítményünket, mikor is 95:88-ra kaptunk ki az éllovastól – mondta Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője. Miután a beteg Nagy Róbertre és a sérült Takács Andrásra még egy ideig nem számíthatok, leendő riválisunk játékereje pedig hovatovább Bonyhád szintű, a Vetési gimnázium tornatermében nem nekünk áll a zászló, igaz, megfogyatkozva sem lépünk feltartott kézzel a pályára. Valójában egy jó mérkőzést játszanánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!