Sport

2014.04.03. 07:11

VESC: a szünetben rendezték soraikat

Megkezdi szereplését a VESC a kosárlabda NB I/B 9-16. helyért zajló keresztjátékában. Az április 4-én (péntek, 18 óra) a Bp. Honvéd SE-t fogadó csapat a második körben megnyerné a hazai fellépéseit.

Király Ferenc

A Veszprémi ESC tíz győzelemmel és tizenkét vereséggel hetedik lett a Nyugati-csoportban, így a folytatásban a Keleti-csoport 5-8. helyezettjével csatázik. Miután a felek az alapszakaszban elért mutatóikat magukkal viszik, a mieink hatodikként, míg leendő – tizenegy sikert és ennyi vereséget jegyző – ellenfelük negyedikként indítja az új sorozatot. Csak zárójelben: az élen az EnterHód Vásárhelyi KS (15;7) áll, hozzájuk jövő héten utaznak az egyetemisták. A fővárosiak hatodikak lettek a csoportjukban, az otthonukban hat–ötös, idegenben pedig öt–hatos mérleget produkáltak. Keretükben Kwame Róbert és Kovács Domonkos a kulcsember.

– A rájátszásban szeretnénk megnyerni a hazai mérkőzéseinket, s jó lenne minél több nézőt kicsábítani a Vetési gimnázium tornatermébe – mondta Petőfi Áron, a VESC vezetőedzője. Sérültjeink közül Takács András és Vertetics Ádám mind jobb állapotba kerül, ők minden bizonnyal pályára lépnek, ez Czakó Tamásnál csak köz-vetlenül a derbi előtt dől el. Jó hír, hogy a hónapok óta egészségügyi panaszokkal bajlódó Nagy Róbert a napok-ban elkezdte a tréningeket. Az már kevésbé, hogy Godena Ferenc után Sefcsik Tamás a második emberünk, aki menet közben abbahagyta az aktív kosárlabdázást. A rövid szünetben próbáltuk rendezni a sorainkat, erre szük-ség is lesz, mert a jó fizikumú, fiatal ellenfelünk agresszív és gyors kosárlabdát játszik.

A gárdáért szorítók remélik, hogy az évad során ezer sebből vérző helyi kedvencek tavasszal többek és jobbak lesznek, fegyelmezetten és kellő önbizalommal muzsikálnak. A budapestiekkel is csak úgy kellhetnek versenyre, ha csapatként jeleskednek és elosszák egymás között a terheket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!