Sport

2017.06.20. 14:50

Pofonnal indult, arannyal végződött a szezon a Várpalotai Bányász SK-nak

VÁRPALOTA Meggyőző fölénnyel, tizenkét pon- tos előnnyel nyerte meg a Várpalotai Bányász SK alakulata a labdarúgó megyei I. osztály U19-es bajnokságát.

B. Virág Rita

Pedig minden előjel negatív irányba mutatott, hiszen az előző évadban csúnyán leszerepelt a VBSK U19-es alakulata. A vezetőség a 2015/16-os évad teljesítményét a mai napig egyetlen jelzővel illeti, s a gyalázatos kifejezést egyáltalán nem érzik túlzónak. Akkor tizenkettedik helyen zárt a Bányász U19-es gárdája, s ezzel Várpalotán egyáltalán nem volt elégedett senki sem. Az új szezonban Szabó Lászlót nevezték ki vezető-edzőnek, segítője Kaszinecz László lett. A szakembereknek viszonylag rövid idő állt rendelkezésére az új csapat kialakítására.

- Akik korábban nem mutattak megfelelő hozzáállást, azokkal nem szorgalmaztuk a további közös munkát. Pétről igazoltunk, és az U16-os csapatból vettünk át fiatalokat - mondta Szabó László, a VBSK U19-es együttesének vezetőedzője.

A bajnokság első fordulója aztán újabb jókora pofont hozott, a Palota 6:1-re kikapott az Úrkúttól.

- Nem erre számítottunk, de még idejében jött a füles - szögezte le Szabó László. - A következő körben 12:0-val vigasztalódtunk az Öskü ellen, majd következett a sokáig listavezető Ugod elleni rang-adó, ahol idegenben 10:3-ra nyertünk. Ezzel a sikerrel nemcsak felkapaszkodtunk az élmezőnyhöz, hanem ez a találkozó előrevetítette a kialakulóban lévő stabil csapatnak a vázát is. Az ősszel még egyet botlottunk az FC Zirc otthonában, de így is második helyen zártuk az évet az Ugod mögött, egy pont lemaradással.

A tavasszal aztán a kőkemény téli alapozást követően valóban megtáltosodott a várpalotai egység. Sikerült visszavágni az Úrkútnak az őszi fiaskóért, majd az első helyen álló Ugodot másodszor is két vállra fektette a VBSK.

- Kitettük az indexet - fogalmazott stílusosan Szabó edző. - S ettől fogva a hátunkat nézte a mezőny.

A Várpalotai Bányász SK U19-es gárdája megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet Fotó: Várpalotai Bányász SK

A Bányász négy fordulóval a pontvadászat befejezése előtt már bajnoki címnek örülhetett, és egyre nőtt a különbség az üldözőkkel szemben.

- Az aranyérmet annak köszönhetjük, hogy sokkal tervszerűbben, tudatosabban fociztunk, mint ősszel. Nem vagyok telhetetlen, de őszintén szólva az eredményességünkön még így is lenne mit javítani - szögezte le a tréner.

A VBSK ennek ellenére parádés mutatókkal nyerte meg a sorozatot, hiszen 23 győzelme mellett mindössze háromszor kapott ki. A mezőnyben a legtöbb gólt, összesen 173-at szerzett, ezzel szemben a legkevesebbet kapta a mezőnyben, mindössze 40-et. A gólkirályi cím is Várpalotára került, Csapó Gábor huszonnégyszer volt eredményes, de meg kell említenünk Hajós Elemért, aki huszonhárom és Szőke Benjámint, aki huszonkét találatot jegyzett.

- A szezon vége felé érezhető volt, hogy a srácok kiengedtek. Ez a kapott gólok számában is megmutatkozott. A Kristály (3:11) és a Pét (5:2) ellen, két agyonnyert meccsen öt gólt kaptunk, ami túl sok volt az addigiakhoz képest - magyarázta az edző.

Szabó László a jövőt illetően beszélt arról is, szeretnék együtt tartani a társaságot, jó kis közösség formálódott az elmúlt egy év alatt. Három-négy játékos ugyan már beérett a felnőtt szintre is, ám azt még nem tudják, hogy a nagy csapatnál Pencz Norbert vezetőedző kikre számít a fiatalok közül.

- Büszkék vagyunk az elért eredményre és dicséret illet mindenkit az edzéseken és bajnoki mérkőzéseken nyújtott teljesítményéért - hangsúlyozta a vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!