Sport

2015.02.20. 16:06

Vállalkozók győzelme a jubileumi emléktornán

Tizedik alkalommal rendezte meg a Zirci Öregfiúk labdarúgó-közössége a harmincöt év felettiek számára kiírt teremtornát, mellyel az egykori kiváló zirci kapusra, Ács Árpádra emlékeztek.

Kelemen Gábor

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében megrendezett versenyen azok vehették részt, akik a 35. életévüket betöltötték. A szervezők meghívását ezúttal hat csapat fogadta el, akik körmérkőzéses rendszerben mérték össze erejüket. Ezt követően még volt egy rájátszásos szakasz, melyben az első négy helyezett volt érdekelt.

Érdekesség, hogy a harmadik és negyedik helyen továbbjutó csapatok kerültek a fináléba, míg a bronzcsatában az alapszakasz első két helyezettje nézett farkasszemet. Eredmények, elődöntők: Zirc II–Vállalkozók 1:2, Csetény–Zirc I 1:1, büntetőkkel: 2:0. 3. helyért: Zirc II–Zirc I 7:1, döntő: Vállalkozók–Csetény 3:1. A torna végeredménye: 1. Vállalkozók, 2. Csetény, 3. Zirc II, 4. Zirc I.

A tornagyőztes Vállalkozók csapata: Felső sor, balról: Dublecz Árpád, Ulrich Márk, Borbás Zoltán, Benis Ferenc, Varga Lajos. Alsó sor, balról: Szöllősi Mihály, Schwarcz Péter, Handák Attila, Albrecht Ferenc, Szabó Tibor, Polgár József

A rendkívül színvonalas tornát követően Kecskés Imre, a Zirci Öregfiúk csapat tagja emlékezett meg a köreinkből sajnálatosan korán eltávozó sporttársról: – Ács Árpád 1951-ben született Cseszneken. Kiváló kapus volt, egykori ifjúsági válogatott, aki védett többek között a Zirc-Dudari Bányászban és Péten. Nagyon fájó, hogy már nincs közöttünk, hiszen egy kitűnő sportemberről beszélünk.

Papp Zoltán főszervező ezt követően ismertette a végeredményt, majd Ács Árpád fia, Ács Gergő közreműködésével átadásra kerültek a díjak. Az első négy helyezett csapat dísztárgy- és oklevéljutalomban részesült, csakúgy, mint a torna különdíjasai. A „Gólkirály” nyolc találattal Udvari Antal (Zirc II) lett, a „Legjobb mezőnyjátékos” címet Jani Zsolt (Zirc I) érdemelte ki, míg a legjobb kapusnak járó gratulációkat Csizmadia Sándor (Zirc II) fogadhatta.

A szervezők végül minden csapatnak megköszönték a részvételt, és a legközelebbi találkozás, sportolás, emlékezés reményében búcsúztak el egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!