Sport

2014.11.25. 10:10

Vajon miért kapott ki Fecó?

Az ajkai Boxer SE két versenyzővel képviseltette magát a debreceni országos ifjúsági ökölvívó bajnokságon. A Veszprém megyeiek jól bokszoltak, mégis csalódottan tértek haza.

Horváth Gábor

Fullér Kornér (69 kilogramm) és Csehi Ferenc (91 kg) képviselte Veszprém megyét a Debrecenben rendezett ifjúsági ökölvívó bajnokságon.

Fullér nem teljesített rosszul, de az első napon pontozással (2:3) alulmaradt kőbányai ellenfelével szemben.

Csehinek nem kellett ringbe szállnia, mert a házigazdák egyébként kiváló erőt képviselő versenyzője, Molnár Dávid feladta a küzdelmet,

A folytatásban az ajkai ökölvívó a régióközpont Egert képviselő vetélytárssal találkozott. A Fehér Márió elleni elődöntő nagy iramban kezdődött, az első menet közepén máris számolni kellett az egrire. A jobb horog után Csehi ballal is betalált, a második menetben ismét számolt a mérkőzésvezető.

Csehi Ferenc és edzője, Horváth Tibor csalódottan tért haza (Fotó: Györkös József)

Úgy tűnt, simán meglesz a meccs az ajkai fiúnak, ám ekkor érdekes dolgok történtek.

- Az egri versenyzőt le kellet volna már léptetni, mert meg volt ütve ismételten, és számolni kellett volna harmadszor is. Ehelyett a vezetőbíró, Budai János nemhogy rászámolt volna, megállította a küzdelmet és Csehit intette meg fogásért úgy, hogy előtte nem is figyelmeztette. Ez 15 másodperc pihenést jelentett Fehérnek. Csehi még nagyobb iramot diktált, de egy jelentéktelen ütésváltás után rászámoltak. Ekkor a közönség bekiabált a bírónak, hogy összekeverte a versenyzőket. Csehit, amint azt ezek után várható volt, lepontozták, így kikapott - emlékezett vissza a történtekre Horváth Tibor, az ajkai klub vezetője, aki hozzátette: tanítványa a fináléban olyan vetélytárssal találkozott volna, akit tavaly egyhangú pontozással vert.

- Ilyenkor akaratlanul felmerül a kérdés, miért kapott ki Fecó? Talán mert kell a régióknak és az akadémiáknak a jó statisztika? Rendben, de akkor mi lesz a kis klubokkal, akik pénz nélkül, szívvel, energiájukat és idejüket nem kímélve dolgoznak. Így eltűnnek a kis egyesületek, s velük együtt a tehetséges versenyzők. Csehi Fecónak a fura debreceni vereség az idén nem az első hasonló esete volt - nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban felháborodottan Horváth Tibor.

 

Címkék#boksz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!