Sport

2014.12.22. 13:00

A tapolcaiak Rédli Andrással az élen remekeltek az ob-n

Tapolca - Országos egyéni bajnoki címmel koronázta meg az esztendőt Rédli András. A tapolcai párbajtőröző legszívesebben hónapokra letenné a fegyvert, viszont az olimpiai kvalifikációt már nagyon várja.

Horváth Gábor

Rédli András előbb lett világbajnok és Európa-bajnok, mint honi egyéni aranyérmes. Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub kiválósága remekelt az év utolsó versenyén és ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel lett első.

- Gratulálunk a magyar bajnoki aranyhoz! Nagyon hiányzott már ez a cím?

- Köszönöm szépen. Annyira nem hiányzott, persze nagyon örülük neki. Végre nem voltam fáradt, nem hajtottam magam szét a héten és már a verseny elején éreztem, nem lesz gond a vívással. Közben megjött az étvágyam is, csak egy rossz dolog volt.

- Tudjuk, a tapolcai ág.

- Igen, az összes csapattársammal meg kellett küzdenem. Ez sosem jó, ahogyan az sem, ha Világkupán magyar az ellenfeled. Viszont az mindenképpen pozitív, hogy vidéki szempontból ez volt minden idők legsikeresebb ob-ja. S ehhez mi, balatonosok hálistennek sokat tudtunk hozzátenni. Ez egy jó üzenet, van egy olyan vidéki bástya, amelyben óriási a potenciál.

A tapolcai Rédli András idei legnagyobb sikere az egyéni Európa-bajnoki cím megszerzése volt
Fotó: hunfencing.hu

- Csapatban nem sikerült megismételni a tavalyi sikert.

- A Honvéd kifogott rajtunk a fináléban. Részemről nagy hiba volt, hogy kezdésként kikaptam Somfai Pétertől, de a többiek is hullámvölgybe kerültek. Boczkó Gáborék pihentebbek voltak és megérdemelten nyertek. Örültünk az ezüstnek.

- Elégedett a 2014-es esztendővel?

- Igen, volt egy-két Világkupa, ami nem sikerült, de összességében elégedett vagyok. Borzasztó sokat vívtam, olykor kicsit el is ment tőle a kedvem. A jövőben erre ki kell találni valamit, én úgy érzem, és ez egy önkritika, hogy minőségibb edzésmunkát kellene végeznem. Most legszívesebb hónapokra letenném a fegyvert, de január ötödikén már kezdődik a felkészülés. Az olimpiai kvalifikációs időszak májusban rajtol, azt már nagyon várom.

Remek kis szurkolótábora volt Rédli Andrásnak az országos bajnokságon. A 20-25 fős csapat hangosan bíztatta a 31 esztendős vívót, aki a döntőben klubtársát, File Mátyást győzte le. - Csapattárs ellen nem illik örülni, maximum az utolsó tusnál szabad utat engedni a boldogságnak - mondta el Rédli, aki File vívása mellett a negyeddöntőben kiejtett Hanczvikkel Márk és a legjobb 16 között búcsúztatott Siklósi Gergely teljesítményét is dicsérte. A mindössze 17 éves Siklósinál meg kell említeni Boczkó Gábor bravúros legyőzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!