Sport

2015.01.22. 15:55

Újra Kaló Sándor a Várpalotai Bányász SK edzője

A két éve még szebb napokat látott Várpalotai Bányász SK NB I/B-ben szereplő férfi kézilabdásai jelenleg kieső helyen állnak a február elején folytatódó bajnokságban, így a vezetőség változást sürgetve Galambos Attilával megszakította szerződését és a helyére régi-új trénerként Kaló Sándort nevezte ki.

B. Virág Rita

- Eredetileg egy plusz két éves szerződést kötöttünk a VBSK-val, de ezt decemberben újra tárgyaltuk – kezdte Galambos Attila, a távozó szakvezető. - Végül fél plusz fél éves kontraktusban állapodtunk meg. Őszintén szólva, bíztam annyira a csapatban és magamban is, hogy a bennmaradást célként vállalni tudjam. Épp ezért arculcsapásként ért, amikor január 5-én kiderült, mégsem én vezetem az edzéseket.

Gadanecz György, a VBSK kézilabda-szakosztályának vezetője kifejtette, az eredeti szerződés Galambos Attilával sosem valósult meg dokumentáltan, egyéb okok miatt. Az új szerződését pedig december 31-vel lezárták, az edzőt tisztességgel kifizették és ekkor elváltak útjaik.

Lanczmann Balázs, a VBSK kézilabda szakosztályának elnöke úgy fogalmazott, szükség volt a váltásra: - Az eredményeink azt mutatták, hogy baj van. Biztos vagyok benne, hogy a körülmények sem voltak ideálisak, hiszen sok sebből vérzünk és rengeteg problémával küzdünk – tény, hogy anyagilag nem állunk éppen jól – ám ettől függetlenül azt gondoljuk, a bennmaradás a felnőtteknél több tapasztalatot, rutint szerzett trénerrel érhető csak el. Kaló Sándort sokadszor kértük már, hogy segítsen, és most sem hagyott cserben minket. Olyan vehemenciával vetette bele magát a munkába, hogy sok fiatal megirigyelhetné, ráadásul példát is vehetne tőle.

Kaló Sándor mester nem tartja lehetetlen küldetésnek a bennmaradás kivívását (Fotó: Penovác Károly)

Természetesen megkerestük Kaló Sándort is. - Hívtak, tehát jöttem. Nekem ez érzelmi dolog, és mivel az egészségem is rendben van, ezért vállaltam a felkérést. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, azonban nem tartom lehetetlen küldetésnek, hogy bebiztosítsuk az NB I/B-s tagságunkat. Azt mondtam a játékosoknak, aki nem ért ezzel egyet, az inkább ne is jöjjön edzésre.

A keretről a szakvezető elmondta, Putics Bence visszatérése óriási erősítést jelent, s az átlövővel biztosan több pontot tudnak majd szerezni, mint ősszel. Varga Zoltán játékában is bízik, aki egyelőre térdsérüléssel bajlódik, de talán a védekezésben így is vállalni tudja a szereplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!