Sport

2014.08.15. 09:25

Újonchoz látogatnak a pápaiak

Pápa - A labdarúgó NB I 4. fordulójában az újonc Dunaújváros PASE ellen lép pályára a Lombard Pápa csapata. A találkozó szombaton 18.30-kor kezdődik Székesfehérváron.

Polgár Tibor

Noha az újvárosiak a pályaválasztói a mérkőzésnek, azt mégis semleges helyszínen, a Videoton stadionjában rendezik meg, mivel az élvonal egyik újoncának otthona a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályai szerint nem alkalmas NB I-es meccs lebonyolítására. (A piros-fehérek stadionja többek között nem rendelkezik villanyvilágítással és beléptető rendszerrel.) A két csapat közül egyértelműen a pápaiak kapták el jobban a rajtot, Mátyus János legénysége három forduló alatt már hat pontot gyűjtött, így pedig a tabella 5. helyén áll.

– Úgy is mondhatnánk, eddig várakozáson felül teljesítünk – nyilatkozta lapunknak Nagy Tamás, a Lombard Pápa labdarúgója. – Mindenki tisztában van vele, milyen nagy változáson ment át a csapat a nyáron, ráadásul rögtön két bajnokesélyessel kezdtük a szezont. Az első fordulóban még nem, aztán a Ferencváros ellen már sikerült borítanunk a papírformát, nagy bravúrt értünk el. Ezt követően egy kiélezett meccset játszottunk a Kecskeméttel. A Fradi legyőzése után szinte mindenki újabb győzelmet várt tőlünk, ami szerencsére össze is jött. Összességében nagyon szép eredmény ez az eddigi hat pont – fogalmazott a védőként és a középpályán is megbízható teljesítményre képes futballista, majd rátértünk az aktuális ellenfélre.

A Dunaújváros együttese eddig két meccset játszott a bajnokságban – előző héten a Fradi elleni fellépését elhalasztották a fővárosi zöld-fehérek stadionavatója miatt –, és mindkétszer 3:0-s vereséget szenvedett az újonc, amely ennek következtében jelenleg sereghajtónak számít a táblázaton.

– Pontot, pontokat szeretnénk szerezni Székesfehérváron, úgy érzem, a győzelemre is esélyesek leszünk. Biztos vagyok benne, hogy az eddig még nyeretlen Dunaújváros nem adja majd magát könnyen, nyilván el akarják kezdeni a pontok gyűjtögetését. Nehéz meccsre számítok, ugyanakkor bízom a magunkban annyira, hogy képesek leszünk megszerezni a győzelmet – hangsúlyozta Nagy Tamás.

Érdekesség, hogy a mostani szezonban a Lombard és Dunaújváros is játszott már bajnokit a mai találkozó helyszínén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban, ahol mindkét gárda egyaránt 3:0-ra kapott ki a Videotontól.

További hasonlóság a két csapat között, hogy mindkettő elvérzett a Magyar Kupa első fordulójában: az újvárosiakat a harmadosztályú Orosháza, míg a Veszprém megyei sárga-feketéket az NB II-es Soroksár búcsúztatta.

– A Magyar Kupa eléggé kiszámíthatatlan sorozat, több NB I-es csapat kiesett már az első fordulóban, és sajnos ezek között voltunk mi is – sóhajtott nagyot Nagy Tamás.

Mint mondta, elsősorban a rossz hozzáállás számlájára írható a korai kupabúcsújuk, de minden erejükkel azon lesznek, hogy már a Dunaújváros ellen feledtessék a fájó kudarcot.

A Dunaújváros PASE-Lombard Pápa mérkőzést Fábián Mihály vezeti, a rivális a tabellán a sereghajtó rosszabb gólkülönbségével.

Új csatárt igazolt a Lombard Pápa

Csütörtök délután egyéves szerződést kötött a gambiai válogatott Jammeh Harunával a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata. Haruna 23 éves támadó, legutóbb a Kaposvári Rákócziban futballozott. Az NB I 2013/2014-es kiírásában 11 alkalommal húzhatta magára a somogyi zöld-fehérek mezét, gólt nem szerzett, de a Ligakupában és a Magyar Kupában is betalált. A futballista július közepe óta szabadon igazolható volt. Mint beszámoltunk róla, próbajátékon vett részt a Lombard Pápánál, és végül sikerült meggyőznie Mátyus János vezetőedzőt arról, hogy erősítést jelenthet a bakonyaljaiak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!