Sport

2014.08.29. 11:25

Újonc csapathoz látogatnak a hatodik fordulóban a pápaiak

Az ország keleti végébe szólítja a sorsolás a Lombard Pápa csapatát a labdarúgó NB I 6. fordulójában: Mátyus János legénysége szombaton 18.30-tól az újonc Nyíregyháza Spartacus vendégeként lép pályára.

Polgár Tibor

Kétségkívül a vendégek várhatják kedvezőbb pozícióból a késő délutáni bajnokit: Szűcs Lajosék remek rajtjuknak köszönhetően már 8 pontot összegyűjtöttek – miközben három élcsapattal, a Videotonnal, a Ferencvárossal és a Győri ETO-val is megmérkőztek –, és jelenleg a tabella 7. helyén állnak. Nem mellékesen pedig a legutóbbi négy fordulóban nem talált legyőzőre a Lombard.

Az újonc Nyíregyháza bravúros pontszerzéssel indította a 2014/2015-ös szezont, Csábi József tanítványai a bajnok Debrecennel játszottak 1:1-es döntetlent hazai pályán. Aztán a számukra jól sikerült keleti derbi után ismét saját stadionjukban szerepelhettek, azonban a Paks sima, 3:0-s győzelemmel elvitte tőlük a három pontot. A nyírségiek ezt követően nyertek Kispesten, majd kikaptak a Videotontól, és a Fraditól. Eddigi eredményeik és teljesítményük alapján nehéz meghatározni az előző idény NB II-es bajnokának valós játékerejét.

A pápaiak (sárga mezben balra Popin) a múlt héten hatalmas csatában szereztek egy pontot (Fotó: Penovác Károly)

– Szombati ellenfelünket megnéztem a Fradi ellen az előző hétvégén, és ugyan a Nyíregyháza sima vereséget szenvedett, de korántsem nevezném könnyű ellenfélnek az újoncot. Jó csapattal fogunk találkozni, melynek keretében több minőségi játékos is van. Ugyanakkor, ha a korábbiakhoz hasonló szellemben játszunk majd, akkor akár a győzelemre is lesz esélyünk – nyilatkozta lapunknak Mátyus János vezetőedző. A fiatal tréner hangsúlyozta, természetesen minden mérkőzést szeretne megnyerni a csapatával, viszont a Pápa számára jelenleg még bármelyik együttes ellen jó eredménynek számít az egy pont megszerzése.

– Edzésről edzésre azon dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk, és hogy ki tudjunk lépni az említett státuszból. Láthatóan jó úton járunk, de ahogyan azt a játékosaimnak is mindig mondogatom, egy csapat sosincs teljesen készen. Az őszt a jelenlegi szellemben végig kell harcolnunk, aztán tavaszra – remélhetőleg egy-két új játékossal kiegészülve – igazán jó csapattá válhatunk. Megjegyzem, jelen pillanatban maximálisan elégedett vagyok a labdarúgóim hozzáállásával és az eredményekkel – fogalmazott Mátyus. Mint mondta, a hazai szakmai körök várakozásaihoz képest erőn felül teljesít a Lombard, és remélhetőleg ez így lesz majd egész ősszel is.

 

Most is fontos lehet a harcosság

– Szerencsére jó formában vagyunk, de a Dunaújváros ellen sem volt könnyű dolgunk idegenben, és bizonyára Nyíregyházán is roppant nehéz mérkőzés vár ránk. Ettől függetlenül legalább egy pontot szeretnénk hazahozni Pápára. Fontos, hogy a további meccseinken is megőrizzük az eddig mutatott hozzáállásunkat, harcosságunkat, és akkor nem lehet gond – nyilatkozta lapunknak Csizmadia Csaba, a Lombard Pápa tizenkétszeres magyar válogatott futballistája. A Veszprém megyeiek 18.30-kor lépnek pályára Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!