Sport

2017.08.08. 14:30

Új esélyt kapott az ugodi csapat - Hétvégén rajtol az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság

MEGYEI KÖRKÉP - Ugodon és Zircen edzőváltás volt és a gyulafirátóti csapathoz hasonlóan a keretek is jelentősen átalakultak. Hétvégén rajtol az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság új szezonja. Beharangozó, 2. rész.

Bényi Kálmán

Községi SE Magyarpolány

Az előző idényben debütáló polányiak üde színfoltjai voltak a megyei első osztályú pontvadászatnak. Bravúrosnak mondható teljesítményüknek köszönhetően a tizedik helyet szerezték meg. Az új szezonnak is hasonló elvárásokkal indulnak neki.

Piri Ottó edző: - A felkészülésünk nem teljesen úgy sikerült, ahogyan azt előzetesen elterveztem. Munka, nyaralás, és egyéb elfoglaltságok miatt, átlagban tíz-tizenkét fő vett részt az edzéseken. Ez nem tűnik rossz számnak, de gyorsan hozzá kell tennem, hogy a tréningeket látogatók fele az ifi csapatot erősíti. Az igazolások tekintetében, nagy jövés-menés nem volt nálunk. A gerincet sikerült együtt tartanunk, és pluszban olyan játékosokat igazolnunk, akik segítségünkre lehetnek.

Távozott: Óbermayer Erik, Németh Arnold, Németh Barnabás, Bukovics Máté.

Érkezett: Horváth László, Kardos Attila, Benkő András.

A Gyulafirátót SE (kék mezben) az előző szezonban nagyot csatázott a bennmaradás kiharcolásáért, idén ismét nem lesz könnyű dolga. A magyarpolányiak (zöld mezben) csapata nem sokat változott a nyári szünetben, a tavalyi újonc ezúttal is igyekszik megfelelően helytállni

Gyulafirátót SE

A rátótiak az előző évadban az utolsó helyen teleltek, majd az edzőváltásnak is köszönhetően, egy szenzációsnak mondható tavaszt produkálva egészen a tizenharmadik helyig kúsztak fel a tabellán. Most a tavaszi formát szeretnék továbbvinni, de cseppet sincsenek könnyű helyzetben.

Polonkai Csaba edző: - A tavalyi keretből öt játékos távozott. Az ő pótlásukat fiatalokkal, és olyan sportemberekkel szeretnénk megoldani, akik valóban nálunk képzelik el a jövőjüket.Több esetben is előfordult, hogy szóban már megegyeztünk a játékossal, de kapott egy kedvezőbb ajánlatot, és végül nem hozzánk írt alá. Egyre többet ígérnek a tehetős klubok, és ezzel a kicsik nem tudnak versenyezni, ez pedig nem tesz jót az amatőr labdarúgásnak. A bajnokságra heti három edzéssel készülünk, edzőmérkőzéseket munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudtunk játszani. Célként az 1-10. hely valamelyikének megszerzését tűztük ki .

Távozott: Mogyorósi Milán, Horváth Benjamin, Kovács Krisztián, Pintér Ákos, Szokodi Bálint.

Érkezett: Olasz Balázs.

FC Zirc-Dudar

A bakonyi alakulat teljes vérfrissítésen esett át a nyári szünetben. Az új idényre a kispadon Kozma Csabát, Nagy Krisztián váltotta, és a játékoskeret is hatalmas átalakuláson ment keresztül.

Kottyán Károly szakosztály-vezető: - Új trénerrel, és sok új arccal az öltözőben kezdtük meg a felkészülést július elején. Heti két edzést vezényelt Nagy Krisztián, aki tavaly még játékosként segítette az alakulatot. A tréningek mellett két előkészületi mérkőzésen is túl vagyunk, és mindegyikről elmondhatom, hogy rendkívül jól szolgálta a csapatépítést. Célként egy jó közösség kialakítását, és a szurkolók kiszolgálását tűztük ki. A 4-10. hely valamelyikén szeretnénk végezni.

Távozott: Tálos Dávid, Tálos Gergő, Kiss Sándor, Hoffer Levente, Csordás Máté, Kiss Csaba.

Érkezett: Takács Dávid, Nagy Márton, Dávid Ádám, Pavelka Béla, Orbán Péter, Sipos Martin, Zám Attila, Torkos Zsolt, Horváth László, Lattenstein Tamás, Vörösházi Gábor, Papp Bence.

Az FC Zirc-Dudar (kékben) edzőt váltott, a korábbi mester, tavaly játékosként szereplő Nagy Krisztián ül majd a kispadon
Fotó: Balogh Ákos, Pesthy Márton

Ugod SE

Az ugodiak az előző évadban a 15., kieső helyen végeztek, de mivel a megye II-es bajnok Ősi PSK nem vállalta a magasabb osztályban indulást, így megtarthatták megye I-es tagságukat. A nyár folyamán edzőváltáson mentek keresztül, és tovább folytatják a megkezdett fiatalítást.

Felber Zoltán szakosztály-vezető: - Újabb esélyt kaptunk, hogy fiataljaink az első osztályban edződhessenek. Ez sokat jelent számukra, hisz övék a jövő, és ilyen mérkőzéseken tudnak csak igazán fejlődni, rutint szerezni. Az edzéslátogatottsággal nem volt gond. A 18 fős keretből átlagban 10-12-en mindig jelen voltak a foglalkozásokon. Az új vezetőedző Szőke Zoltán irányításával a tervezett munkát maradéktalanul elvégezte a csapat. A tavalyi évből tanulva a csapatépítésen túl a biztos bennmaradást tűztük ki célul.

Távozott: Bakos Gábor, Budavári Csaba, Mórocz Barnabás, Samu Dávid, Horváth Dávid. Érkezett: Mogyorósi Martin, Adorján Dávid, Györkös Zoltán, Sári Bence, Bajner Attila, Fehérvári Balázs, Gödri Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!