Sport

2015.01.29. 12:05

Túrára indul a BKSE, két nap alatt két meccset játszanak

A város kézilabdacsapatának történetében talán még sosem fordult elő az, hogy a felnőtt együttes egymást követő két napon két hivatalos mérkőzésen lépjen pályára. Ráadásul idegenben. Most így lesz.

Horváth Gábor

A Balatonfüredi KSE pénteken az NB I-es pontvadászatban Ceglédre látogat, másnap pedig a Magyar Kupában lép pályára, a szombati találkozó helyszíne Mezőkövesd lesz.

– Nehéz napok előtt állunk. Sűrű a program, de hát ezt „magunknak köszönhetjük”, hiszen a nemzetközi szereplés miatt zsúfoltuk be így a mérkőzéseket erre az időszakra – válaszolta érdeklődésünkre Csoknyai István vezetőedző.

A füredi kézilabdázókra (kék mezben balra Ligetvári, jobbra Gerdán) két idegenbeni meccs vár (Fotó: Penovác Károly)

Mint ismeretes, a BKSE egyetlen magyar csapatként kvalifikálta magát az EHF-kupa csoportkörébe, amelyben február 13-án kezdi a küzdelmet.

– Igyekszünk minél jobb formába lendülni, de nem könnyű. Az edzéseken nem tudunk teljes programot végezni, mert még mindig sok a sérültünk, több kisebb-nagyobb problémával bajlódó játékos van a keretben.

A fürediek az év első bajnokiján alulmaradtak, a csapat múlt szombaton az Orosháza vendégeként kapott ki 25:23-ra, nem a legjobb teljesítménnyel.

– Átbeszéltük a problémákat, a videó ugyanis mindent elárult. A védekezés nem állt össze, pontosabban a beállós körüli védekezést nem tudtuk jól megoldani. Emellett támadásban is több hibát követtünk el. A dolgunk most az, hogy tovább játszunk, építsük, csiszoljuk a csapat formáját. Szeretnénk két sikerrel hazatérni az útról.

A balatonfürediek a szombati (kezdés: 18 óra) ceglédi mérkőzést követően egyből Mezőkövesdre utaznak, ott éjszakáznak, majd csak a szombati találkozót követően indulnak haza.

Egyik összecsapás sem ígérkezik könnyűnek. A Cegléd a kiesés ellen harcol, foggal-körömmel, míg a Mezőkövesd komoly terveket szövöget a Magyar Kupában. A párharc, amelynek visszavágója február 17-én lesz Füreden, tétje a legjobb négy közé jutás. Ebből a négyesből kerül majd ki a Veszprém és a Szeged két ellenfele, a két nagycsapat automatikus résztvevője a négyes döntőnek.

 

A Cegléd jövő héten is ellenfél lesz

A BKSE jelenleg negyedik az NB I-es tabellán, 17 mérkőzésen 23 pontot szerzett. A mezőkövesdiek 18 találkozó után hetedikek, 13 egységgel állnak. A Ceglédi KK eddig kilenc pontot szerzett (17 meccsen), ami a nyolcadik helyre elegendő. A Mezőkövesd ősszel három góllal kapott ki Füreden. A Csoknyai-csapat a Cegléddel még nem játszott a szezonban, az első félévről halasztott hazai meccs jövő hét szerdán lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!