Sport

2014.09.09. 11:35

Tragikus balesetben elhunyt társukra emlékeztek

Megható jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Haszkovó nevű veszprémi kispályás futballcsapat legutóbbi mérkőzésére. Az együttes tagjai a kezdőrúgás előtt tragikus balesetben elhunyt társukra emlékeztek.

Horváth Gábor

Hortoványi Dávid fájdalmasan fiatalon veszítette életét egy augusztus végi autóbalesetben. A történet még tragikusabb és fájdalmasabb, ha hozzátesszük, hogy Dávid mindössze 25 éves volt és egy szabályosan közlekedő, tehát vétlen autó sofőrje.

A családon és a barátokon kívül természetesen csapattársait, akik között szintén több jó barátja is akadt, is mélységesen lesújtotta a tragédia váratlan híre.

– Dávid már hosszú ideje, hat, vagy hét éve a csapatunk tagja volt, nagyon szerettük. De nemcsak mi voltunk vele jó viszonyban, aki ismerte, mind kedvelte, hiszen egy segítőkész, rendes ember volt. Igazi jó barát, aki most nagyon hiányzik – fogalmazott lapunknak az egyik csapattárs, Szalai Szabolcs.

A Haszkovó nevű veszprémi kispályás futballcsapat tagjai összeölelkezve emlékeztek barátjukra (Fotó: Horváth Gábor)

A többiek is helyeseltek, megjegyezve: vérbeli „lakótelepi gyerek” volt. A kifejezés lehető legpozitívabb értelmében.

– Mi mind lakótelepiek vagyunk, itt élünk - mutatott a Jutasi úti sportcentrumból a tömbházak felé Szalai Szabolcs, – erre büszkék vagyunk, összetartunk, tiszteljük egymást. Jövőre szeretnénk egy emléktornát rendezni Dávid tiszteletére.

A mérkőzés előtt a közel húszéves Haszkovó tagjai összeölelkezve, néma főhajtással emlékeztek egykori társukra. A tragikus körülmények között elhunyt fiatalember temetése nemrég volt, rengetegen kísérték el utolsó útjára.

A veszprémi futsalosok idei szezonnyitóján, a Békéscsaba elleni mérkőzésen gyűjtést rendeztek a család részére. Sokan adakoztak.

Dávid szülei már korábban elhunytak, egy lánytestvére van. Ő kapta meg testvére tízes számú futballmezét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!