Sport

2014.08.22. 15:20

Többen is javítanának a megyei I-ben

Megyei körkép - A második forduló következik a labdarúgó megyei első osztályban. Hét csapat vág neki nulla ponttal a játéknapnak, amely rangadóját Öskün rendezik.

Horváth Gábor

Alsóörs (4.) -Úrkút (9.): A címvédő Úrkút meglepetésre bennragadt a rajton, hazai pályán csak döntetlent játszott az Ugoddal. Az alsóörsiek hazai pályán fektették két vállra a Sümeget, ezzel együtt most a vendégek az esélyesebbek.

Péti MTE (11.) -Ajka Kristály (6.): A pétfürdőiek a nyitányon nagy csatában helytállva kaptak ki Csetény otthonában, és most sem lesz könnyű dolguk. A Kristály acélosabb, mint tavaly, ezt bizonyítva a múlt héten három pontot szerzett a jó erőkből álló Fűzfő ellen.

Fűzfői AK (10.) -Peremarton (15.): Mindkét csapat javítana. A hazaiak tűnnek erre esélyesebbnek, ám a Peremarton képes arra, hogy meglepetés pontot vagy pontokat hozzon.

A fűzfőiek ma hazai pályán javíthatják ki a múlt heti vereségüket (Fotó: Penovác Károly)

Devecser (5.) -Várpalota (2.): A palotaiak gólzáporos meccsen, hazai pályán gyűjtötték be a pontokat, a Devecser idegenben nyert az első fordulóban. Most kiderül, ki tudja folytatni a jó rajtot.

Tapolca (12.) -Herend (13.): A Tapolca kapta a legtöbb gólt (ötöt Várpalotán) a nyitányon, így Lajtai Roland edző fő dolga a védekezés stabilizálása lesz. Az átalakuló Herend idegenben valószínűleg szintén kapuja védelmére koncentrál majd elsősorban. A kontrák meccse lesz?

Gyulafirátót (3.) -Sümeg (14.): Mindkét csapat idegenben kezdte a szezont, a Gyulafirátót Herenden nyert, a Sümeg Alsóörsön kikapott. Bravúr kellene hozzá, hogy a forma most megforduljon.

Balatonalmádi (16.) -Ugod (8.): Az Almádi meglepetésre nagyarányú vereséget szenvedett hazai pályán, a 0:4 akkor is súlyos, ha azt történetesen a mezőny egyik legjobbjától, az Öskütől kapta a Balaton-parti csapat. A hárommeccses idegenbeli rajtot nehéz ellenfelekkel kombináló Ugod remekül helytállt az első körben, az együttes a címvédő Úrkút otthonából hozott el egy pontot.

Öskü (1.)- Csetény (7.): A forduló rangadóján két hárompontos alakulat csap össze. Az Öskü hazai környezetben nem szokott hibázni, de a Csetény azon csapatok közé tartozik, akik itt is esélyesek lehetnek. Tavaly decemberben például 1:1-es döntetlenre végzett a két együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!