Sport

2014.08.21. 10:30

Teljes lesz a focikapacitás

Szombaton elkezdődik a nagyüzem a megyei labdarúgó bajnokságokban. A már a múlt héten elrajtolt első osztályhoz ezen a hétvégén csatlakozik a többi pontvadászat.

Horváth Gábor

A megye II a 2014/2015-ös idényben is egycsoportos, a mezőnyt 13 csapat alkotja. A csoportban két változás van, a Felsőörs és a Nagyesztergár helyett a Pápateszér és a Szamaras került be.

Tehát továbbra is ott van az előző idény bajnoka, a Szentantalfa, amely tavaly a Dudart és az Ősit előzte meg.Ők hárman bizonyára mos is meghatározóak lesznek, ugyanakkor a többeket sem szabad leírni, a Márkó, a Tótvázsony, a Magyarpolány, vagy a Csopak a papírforma szerint beleszólhat a legjobbak küzdelmébe. Persze előfordulhat olyan forgatókönyv is, hogy a felsoroltak mellett más együttesek furakodnak be az élmezőnybe. Az átigazolások és egyéb külső okok miatt ugyanis ezekben a bajnokságokban gyorsan tud változni az erősorrend.A harmadik vonalban két csoportban küzdenek az együttesek. Az északi mezőnyből lépett feljebb a megye II-be a Pápateszér, itt a tavalyi 12 alakulat helyett tízen vesznek részt a küzdelemsorozatban.

A márkóiak (piros felsőben) és a dudariak idén is nagy csatákat vívhatnak a megye II-ben (Fotó: Zwicker Tamás)

A déli mezőnyben 11 csapat szerepel. A bajnoki címvédő Révfülöp idén is nagy csatát vívhat a tavalyi második Dörögd-Halimba együttesével. Az észak, dél, kelet, közép csoportokra tagolt megyei negyedosztályban szintén most rajtol a 2014/2015-ös szezon. Az északi, a déli és a közép csoportban 13, a keletiben 11 alakulat veszi fel a harcot.

A felnőtt bajnokságok mellett természetesen a különböző utánpótlás és tartalék pontvadászatokban is elindul a küzdelem. Igaz, előbbiek között akad olyan csoport, ahol csak szeptember elején kezdenek.

 

Tizenegy góllal hangolt a Pápateszér

A legfrissebb (megye II-es gárdák részvételével rendezett) edzőmeccsek eredményei: Márkó–Hárskút 4:1, Szentantalfa–Dörögd-Halimba 7:1, Pápateszér–Csót SE 11:2, Nemesszalók–Csabrendek 5:1, Marcalgergelyi–Nemesszalók 1:5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!