Sport

2015.03.23. 13:55

Szuper teljesítmények a Balaton-körön

Siófok - Kiváló Veszprém megyei eredmények születtek a 8. Spuri Balaton Szupermaratonon, ahol a futók négy nap alatt kerülték meg a magyar tengert.

B. Virág Rita

A párosok versenyében ezüstérmet szerzett a két triatlonistából álló duó, Burján Jenő és Brassay Réka. A csont nem fárad elnevezésű kettős 13:41:15 óra alatt tette meg a 194 kilométert.

A párosok versenyében ugyancsak az előkelő hatodik helyen zárt a 200jobb 2 csapat. Varga Elemér és Pogány Tamás 14:53:33 óra alatt teljesítette a Balaton-kört.

A női váltók abszolút sorrendjében a Veszprémi Honvéd Baka Girls a dobogó második fokára állhatott. Az ezüstérmes csapat tagjai: Vajthó-Pólya Tünde, Angeman Tünde, Angeman Karolin, Szatmári Adrienn.

Nemcsak hazánkból, a világ számos országából érkeztek futók a Balaton-körre (a képen Nick Elford)
Fotó: Penovác Károly

A FélBalaton Maratonon sem maradtunk kiváló eredmények nélkül. A 93 kilométeres távon a nőknél második lett a lovászpatonai Tóth Jutka, teljesítménye: 8:48:47 óra.

Az 50 kilométeres Maraton + elnevezésű versenyben pedig két ötödik helyet zsebeltek be a megyénkbeliek. A férfiaknál a veszprémi Tóth Szilárd zárt ebben a pozícióban, míg a hölgyeknél az ajkai Szijártó Krisztina végzett ezen a helyen.

Természetesen az említetteken kívül még sok-sok lelkes futó képviselte megyénket, akik már a célba érkezéssel dicséretet érdemelnek. Példaértékű mindnyájuk teljesítménye és reméljük, a jó idő még többeket sarkall arra, hogy futócipőt húzzanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!