Sport

2014.08.25. 11:55

Szerdán a Vojvodina otthonában kezdi a SEHA-Ligát a Veszprém

A SEHA-Liga új motivációt ad, ugyanakkor nehezebb körülményeket teremt, ám nekünk továbbra is az a célunk, hogy minden akadályt sikerrel vegyünk – nyilatkozta Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém KC férfi kézilabda együttes mestere szezonnyitó beszélgetésünkkor.

B. Virág Rita

Ahogy arról már beszámoltunk, a 2014/15-ös évadban a magyar bajnok és kupagyőztes MKB-MVM Veszprém KC alakulata nem vesz részt a hazai pontvadászat alapszakaszában, helyette a SEHA-Ligában szerepel. A nemzetközi bajnokságot hat ország, kilenc csapata alkotja, ahol természetesen a bakonyiak a tabella első helyére kívánkoznak.

– Négy és fél hete kezdtük el a felkészülést, öt új játékossal. Rengeteg dolgunk volt: nemcsak fizikálisan kellett újra formába hozni a srácokat, hanem technikailag és taktikailag is csiszolni kellett a tudásunkat - kezdte Carlos Ortega, a veszprémiek mestere,

– Az új játékosok érkezésével mennyiben változik meg a játék?

– Úgy érzem, sokkal több lehetőségünk lett mind támadásban, mind védekezésben. Például Nagy László eddig a meccsek 90-95 százalékát végigjátszotta. Christian Zeitz érkezésével viszont több pihenőt kaphat. Andreas Nilsson is óriási terhet vesz le Renato Sulic válláról. Igaz neki még van hová fejlődnie, ám rendkívül biztató a hozzáállása és a játéka is.A védekezésünk is az eddigieknél több variációt hordoz magában, Zeitz nagyon elkapta a fonalat, vele nagyot lépünk előre.

Az újonnan igazolt svéd beálló, Andreas Nilsson nagy terhet vehet majd le Renato Sulic válláról (Fotó: Penovác Károly)

– A SEHA-Liga igen korán, már szerdán elkezdődik.

– A felkészülésünk emiatt kicsit rövidre nyúlt, de eredményesnek értékelem, hiszen a Sparkassen kupát ismét megnyertük és itt az új igazolásaink is bizonyíthattak. A SEHA-Liga papíron jóval erősebb, mint a hazai pontvadászat, ami új motivációt ad. Ezzel együtt sok nehézséggel is szembe kell néznünk, hiszen a rengeteg utazás miatt kevesebb időnk marad az edzésekre, a regenerációra és a pihenésre is. Ezt jól össze kell hangolni majd a siker érdekében.

– Sokak szerint a siker azon is múlhat, hogy Alilovic válla még mindig nem jött rendbe.

– A felkészülés alatt a fiatal Borbély Ádám helyettesítette Alilovicot. Úgy érzem, Macié (Borbély Ádám - a szerző) a jövő, nemcsak itt, hanem a magyar válogatottban is. Neki még nagyon sokat kell tanulnia, fejlődnie és ezek a hetek számára óriási lehetőséget kínálnak. Bízom benne, javára válik majd az a néhány alkalom, amikor pályára lép. Az edzésmunkájával igazán elégedett vagyok, nagy tehetség és szerintem éles szituációban is bizonyítani tud majd Mikler Roland mellett.

– Szerdán idegenben kezdik a SEHA-Ligában a szereplést. Mennyire sikerült feltérképezni a vendéglátó, Vojvodina alakulatát?

– Két hete láthattuk őket a Szeged ellen. Azonban egy előkészületi meccs mindig más, mint egy tétmérkőzés. Összességében azt kell mondjam, eléggé ismeretlenek számunkra. Ettől függetlenül persze nagyon komolyan vesszük ezt a derbit, hiszen ez lesz az új szezon első hivatalos összecsapása.

– Szerda után vasárnap pedig már a Szuperkupa következik az örök rivális, Szeged ellen.

– Úgy gondoljuk, ez egyáltalán nem barátságos ütközet lesz köztünk és a Szeged között. Mivel előkelő címről van szó, ezért mindenképpen szeretnénk a maximumot kihozni magunkból és legyőzni a Tisza–partiakat. Kicsit korainak érzem kettőnk találkozását, azonban tavaly végig veretlenek voltunk hazai pályán és ezt a sorozatot mindenképpen szeretnénk tovább folytatni. Sűrű lesz a programunk, de a célunk minden fronton csakis a győzelem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!