Sport

2014.10.28. 14:20

Szép jövő előtt az ajkai vízipóló

Tavaly óta szerepel bajnokságban, de jövőre már egy szinttel feljebb lépne a Cápa Vízilabda Klub.

Heffler Péter

A megye vízilabda klubjait bemutató sorozatunkban legutóbb az abszolút újoncnak számító balatonfüredi egyesületről ejtettünk szót. A most górcső alá kerülőz ajkai Cápa Vízilabda Klub játékosai kezdőknek már egyáltalán nem nevezhetők, és az egyesület fejlődésére ékes példa, hogy egyre nagyobb hallá válik a régió vízilabdás berkeiben.

A 2010-ben alakult klub tavaly nagyot lépett előre, amikor története során először indult bajnokságban. A Dunántúli Vízilabda Ligában egy serdülő és egy gyermek III-as (2001-ben születettek) csapattal neveztek. Mindkét korcsoporttal a középmezőnyben végeztek, ami szép eredménynek mondható, hiszen náluk régebb óta működő, nagyobb mérkőzés rutinnal bíró egyesületeket sikerült megelőzniük.

A Bujtás Balázs vezette Cápa Vízilabda Klubban számos tehetséges fiatal bontogatja uszonyait (Fotó: Györkös József)

- Alapból heti ötször két órás vizes, valamint kétszer egy órás szárazföldi edzéssel készültünk az előttünk álló akadályok leküzdésére - kezdte Bujtás Balázs, a klub elnöke. Ez heti háromszor egy órás vizes, valamint kétszer egy órás szárazföldi edzésre redukálódott az uszodai felújítások miatt. A foglalkozásokat most idegen uszodákban, más egyesületeket látogatva végezzük, ami erőteljesen megnehezíti a dolgunkat- tette még hozzá a klub elnöke.

Idén az utazással járó többletköltség miatt, a tervezett három korcsoport helyett kettő képviseli Ajkát a Dunántúli Vízilabda Ligában. A „cápák” csoportjaik esélyeseinek számítanak és jövőre már egy szinttel feljebb lépnének, mivel szeretnének a Budapest Bajnokságban megmérettetni, lehetőleg minél több korosztályban.

Legutóbbi a III. Lővér Kupa Nemzetközi Vízilabda Tornán szereztek első helyet, ahol Fejes Milán személyében a gólkirályt is ők adták. Rajta kívül érdemes még figyelni Németh Balázsra, Horváth Zsomborra és Boldizsár Leventére, akikből kiváló játékos válhat. A vízilabdás jövő tehát fényes Ajkán.

 

Már ovis cápák is vannak a klubnál

- Az októbertől indult ovipóló program keretein belül már egészen négy éves kortól, úszás tudástudástól függetlenül várjuk fiúk és lányok jelentkezését - mondta Bujtás Balázs. - A gyereklétszám adott ahhoz, hogy a klub eredményes utánpótlás- nevelő bázissá váljon - tette hozzá az elnök, aki Ágoston Péterrel és Pfaff Péterrel együtt már közel nyolcvan „kiscápának” tanítja a sportág alapjait. Az uszodabezárás miatt ugyan megcsappant a versenyzői létszám, de mégis előre lépdel a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!