Sport

2014.07.22. 08:11

Szenzációsat hajózott Vadnai Jonatán

Hetedik helyen végzett a Balatonalmádiban élő Vadnai Jonatán az ISAF Youth Világbajnokság legnépesebb és legerősebb Laser Radial mezőnyében.

Kovács Erika

Ez a helyezés az elmúlt 20 év legjobb magyar eredménye - közölte Brencsán Dávid edző. (Akkor Eszes Tamás ért el hasonló sikert.). A rangos versenyt Portugáliában rendezték meg, amelyen a világ 57 nemzetének legjobbjai vettek részt. A szél közepes erejű, egyenletes volt, az áramlás nagyon erős, és sivatagi forróság uralkodott.

Az erdemény azért is kiemelkedő, mert a Nemzetközi Vitorlás Szövetség saját rendezésű eseményein egy országot csak a legjobbja képviselhet az adott hajóosztályban. Ráadásul minden felszerelést a szervezők biztosítanak, sőt az edzők sem kísérhetik versenyzőjüket motorcsónakon, mindenki egyetlen hajóról követi a vetélkedést.A Laser Radial kategóriában ötvenhét nemzet legjobbja várta a rajtot, köztük Vadnai Jonatán. A fiatal vitorlás napról napra jobban teljesített, s végül csupán egy technikai hiba miatt csúszott le az ötödik helyről és zárt a hetediken. Így sem kell miért keseregnie az Almádiban élő tehetségnek, hiszen bebizonyította a világ legjobbjai közé tartozik és minden versenyen számolni kell vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!