Sport

2014.08.19. 17:50

Szenior tenisz hat csoportban

Balatonfüred - A hagyományos Szent István napi szenior korosztályos tenisz versenyt negyvenedik alkalommal rendezték meg a Kiserdő salakos pályáin.

Novothny Ottó

A szervezők a szokásos módon egyéni és páros vetélkedést is hirdettek, összesen hat kategória közül választhattak a sportág koros szerelmesei.

A férfiak 45 év feletti csoportjában tizenhatos tábláról indult a küzdelem és végül Csonka Attila szerezte meg a győzelmet. A döntőben Mag Zoltánt győzte le, a harmadik helyen Beke Ferenc és Kórusz József végzett.

Az 55 évnél idősebbeknél Sákovics Péter játszmaveszteség nélkül diadalmaskodott, második Fülöp László, harmadik Balogh Ferenc és Erdei Ferenc.

A 65 év felettiek nyolcan versengtek. Közülük Hertel Imre volt a legügyesebb, a fináléban Almai János ellen nyert, igaz utóbbi megsérült.

A hagyományos szenior tenisztornán hetvennél is többen fogtak ütőt, a veszprémi Dobosi Csaba megnyerte korosztályát (Fotó: Zwicker Tamás)

A legfiatalabb hölgyeknél Péterffy Erzsébet döntő szettben múlta felül Bajdik Zsuzsannát.

A férfi párosoknál (összéletkor 90 esztendő, harminckettes tábláról indultak a mérkőzések) a Csonka-Sákovics kettős duplázott, hiszen az egyéni után itt is a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. A Horváth István- Sztraka László duó ezüstérmes lett, a bornzokat Bagaméri József -Bakonyi István, Soós Nagy Szabolcs -Szépvölgyi János vihették haza.

Az idősebb duók mezőnyében (itt 120 év lehetett a két teniszező összesített életkora) a Ludman Sándor- Szentkirályi István páros az Almai János -Fülöp László kettőst két szoros játszmában, 7:5, 7:5 arányban győzte le, megszerezve az aranyérmet.

Harmadik Kupcsik György Szecsődi István és Franke László- Kamerda Károly lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!