Sport

2017.05.18. 14:01

Szegeden dől el minden? Lékai Máté képesnek érzi csapatát az idegenbeli sikerre is

Veszprém - Nincs új a nap alatt, a két csapat tökéletesen ismeri egymást, egyik sem fog újdonsággal szolgálni, ettől függetlenül óriási harc lesz a bajnoki aranyért.

B. Virág Rita

Ezt Lékai Máté, a Telekom Veszprém válogatott irányítója nyilatkozta lapunknak a bajnoki döntő előtt.

Hosszú évek után az idén nem két győztes mérkőzésig tart a bajnoki finálé, hanem két meccsen, egy oda és egy visszavágón dől el az aranyérem sorsa.

Szombaton 15.45 órától rendezik az első találkozót, ahol a bajnoki címvédő bakonyiak megalapozhatják az újabb aranyos medália begyűjtését.

- Különösen nehéz és hosszú szezonon vagyunk túl. A válogatott mérkőzésekkel együtt mintegy nyolcvan meccsen voltunk többen is érdekeltek. Talán nem csoda, ha néha fáradtnak érzem magam - mondta Lékai Máté.

Fotó: Penovác Károly

A 29 esztendős irányítónak nem indult zökkenő mentesen az évad, hiszen eleinte egy ujjtörés hátráltatta, majd be kellett bizonyítania Sabate edzőnek, hogy képes kimagasló játékra.

- A felépülésem után eleinte csak a kisebb meccseken kaptam szerepet, aztán Aron és Chema sérülését követően egyre több időt tölthettem a pályán, amit igyekeztem jó játékkal meghálálni. Szerencsére tudtam élni a bizalommal és tavasszal már minden úgy alakult, ahogy azt reméltem - idézte fel a történteket.

A PLER KC-ban nevelkedett játékos 2010 és 12 között a Szeged gárdájában szerepelt, majd onnan a Celjéhez került, 2014-ben pedig leigazolta a Veszprém.

A Szegeden eltöltött esztendőkre szívesen emlékszik, bár hozzátette, abban az időszakban sokkal nagyobb volt a különbség a Tisza-partiak és a veszprémiek között, természetesen az utóbbi javára, mint most.

- Évek óta azt látjuk, hogy a Szeged egyre jobb. Rengeteg pénzt költenek, hogy felvegyék a versenyt az európai elittel. Az idei szezonban pedig bebizonyították, hogy utolérték a vetélytársakat, velük is számolni kell - szögezte le Lékai.

Az irányító ettől függetlenül biztos benne, hogy az idén is Veszprémbe kerül a bajnoki aranyérem.

Fotó: Penovác Károly

- A Szeged-Veszprém rangadóknak különleges hangulata van. Lehet bármekkora is a riválisok közt a különbség, ilyenkor ez nem látszik. Szerintem most is nagyon kiegyenlített és kiélezett összecsapásokat láthatnak majd a nézők - összegzett.

Máté úgy vélte, egyik csapat sem tud meglepetést okozni, az dönt majd, ki tud higgadtabb és koncentráltabb maradni.

- A korábbi csapattársaim közül Balogh Zsolttal, Zubai Szabolccsal régi barátságban állunk, a válogatottban pedig Bodó Richárdot és Bánhidi Bencét is megismerhettem. Természetesen ilyenkor nem hagyjuk szó nélkül, ha egymás ellen játszunk - tudtuk meg.

Lékai Máté kifejtette még, szerinte az első ütközeten, szombaton 26:22-re a veszprémiek nyernek, de ennek nincs különösebb jelentősége.

- Szerintem, ha döntetlenre végzünk, akkor sem kell temetni minket, hiszen minden Szegeden dől majd el. Bízom benne, hogy hazai pályán biztosan nyerünk és képesnek érzem magunkat arra is, hogy idegenben is győzedelmeskedjünk. A célunk természetesen a magyar bajnoki cím megvédése, ami jelenleg mindennél fontosabb a számunkra - húzta alá a hetek óta kiváló formában játszó kézis.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!