Sport

2014.12.22. 18:50

Szaltókirálynő

Ajka - Csánicz Laura kapta az idén az év legjobb sportolója címet. De nemcsak a gumiasztalon ért el szép eredményeket, hanem a táncparketten, sőt, lóháton is megmutatkozik.

Penk Tímea

A 16 éves ajkai lány büszke arra, hogy már másodszor nyerte el a kitüntető címet.

- Minden sportágban megválasztották az év legjobbjait férfi is női ágon is. A tornán belül gumiasztal szakágban engem választottak az év legjobb sporttolójának, erről nemrégen kaptuk meg az értesítést - meséli Csánicz Laura. Az éves munka, a versenyeken való részvétel, valamint az elért eredmények alapján ítélték oda ezt a címet.

Laura az idei eredményei közül szívesen emlékszik az ausztriai versenyre, ahol 10. lett, Csehországban 12. helyezést ért el, illetve megnyerte a magyar bajnokságot. Volt még néhány pontszerző verseny is, de nem mindegyikre tudott elmenni.

- Legbüszkébb a svédországi kupán elért eredményemre vagyok, ahol 47 versenyző közül 5. lettem. A tavalyi világbajnokságon 75 versenyzőből 47. helyezést értem, erre egyáltalán nem számítottunk, hiszen Magyarországról nem sokan jutottak el oda - számolt be Laura.

Az ajkai Csánicz Laura már másodszor nyerte el az év sportolója címet gumiasztal kategóriában
Fotó: Penk Tímea

Ebben a sportágban egy téglalap alakú gumiasztalon látványos szaltóelemekkel színesített gyakorlatsort mutatnak be a versenyzők. Olykor tíz méter magara is felugranak dupla és tripa szaltóikkal.

- Pelikán Milán és Végh Balázs edzőkkel dolgozom, akikkel 9 évvel ezelőtt ismerkedtem meg egy nyári táborban - emlékszik vissza a kezdetekre Laura. Hetente ötször jár edzésre, de rock and rollra és társastáncra is jár, illetve lovagol, sőt, néha még rajzolgat is.

- A szép eredmények további ösztönzést adnak. Szeretnék minél több külföldi versenyre eljutni és dobogóra állni, vagy akár az olimpián részt venni számol be Laura.

Okos, ügyes, barátságos, tehetséges

Csánicz Laura az ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója. Nemrégen egyike volt azoknak, akik elnyerték a Jó tanuló jó sportoló címet. Laura szülei évtizedekig néptáncoltak, most már csak a lányuknak szurkolnak. De nemcsak a szülei, hanem a tanárai és barátai is büszkék rá, hiszen szép eredményeket ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!