Sport

2015.02.06. 17:19

Szalai Anna 16 évesen már sorra nyeri az asztalitenisz versenyeket

A szigligeti Szalai Anna még csak tizenhat éves, de sorra nyeri az asztalitenisz versenyeket magyarországi és nemzetközi versenyeken egyaránt.

Tudósné Ódor Eszter

A Szigligeti Általános Iskola alsó tagozatában Varga J. László testnevelés tanár szerettette meg velem az asztaliteniszt – mesélt a kezdetekről.  Ötödik osztályos koromban az iskola színeiben megnyertem a hetedik-nyolcadik osztályosok korosztályában a területi diákolimpiát, és nagy meglepetésemre bejutottam a Veszprém megyei fordulóra – mondta, majd hozzáfűzte, ekkor derült ki számára, hogy érdemes lenne ezzel a sportággal komolyan foglalkozni.

Szalai Anna ötödik osztályos korában a nagyobbaknál nyert területi diákolimpiát

Mint kiderült jó döntés volt, hiszen azóta már számos versenyt megnyert, vagy dobogós helyen végzett. Többek között; Nyugat-Dunántúli Régiós Bajnokság Serdülő és Ifjúsági első hely, Prague Grand Prix 2014.Csapatban első helyezés, Zala megye TOP 12 versenyen idén januárban szintén a dobogó tetejére állhatott – hozzátette, hogy erre a legbüszkébb, részben azért, mert ezt a díjat már felnőtt kategóriában nyerte. Idén januártól az ifjúsági korcsoportban versenyez, jelenleg 13. helyen áll az ifjúsági ranglistán és a Hévíz női NB1-es csapatát erősíti.

Van kitől tanulnia, edzője Emecz Emil 79 évesen készül a 2016-os veterán asztalitenisz világbajnokságra. Emecz Emil nem csak edzőként, de rangos világversenyeken bíróként is részt vett mérkőzéseken – mesélt Anna. Amire büszke, hogy Bátorfi Csilla asztaliteniszező, aki már több olimpián is versenybe szállt, két alkalommal is meghívta egy-egy hétre az edzőtáborába.

Iskola mellett edzésekre jár hetente háromszor, nyári szünetben pedig minden nap, mégis van ideje a tanulásra. Két nyelvet tanul párhuzamosan, blogot, illetve dalszövegeket ír, gitározik. Elmondta, nehezen egyezteti össze az iskolát, a sportot és a szabadidőt, de a szülei és a barátai is támogatják céljai elérésében. – Utazni szeretnék, minél több országba eljutni, de természetesen a sport és az asztalitenisz is szerepet kap az életemben – beszélt terveiről Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!