Sport

2014.07.18. 19:58

Strandkézilabda kvalifikációs torna

Az elmúlt hétvégén, az alsóörsi strandon rendezték a Borsodi Nemzeti Strandkézilabda Bajnokság 2. kvalifikációs tornáját.

Mosonyi József

A veszprémi kézilabdások közül a nőkdnél a Barabás KC volt játékosai a tapolcaiakkal alkottak közös csapatot „Királylányok” néven, míg az NB. II-ben szereplő VESC férfi csapata „Beach Devils”-re keresztelkedve indult el.

A lányok az erős mezőnyben a negyedik helyen végeztek, ami dicséretes teljesítmény. A csapat tagjai voltak városunkból a Kovács ikrek, Patrícia és Alexandra, valamint Hársfalvi Júlia is. A tornát az orosháziak nyerték, akik „Hunkapunki” néven indultak, de az ő csapatukban is szerepelt egykori VBKC-s játékos, Kaposvári Anita személyében.

A Beach Devils csapata. A képen az álló sorban balról a második Földesi Csaba, a jobb szélen piros mezben Károlyfi Viktor edző

 

A férfiaknál a 16 csapatos mezőnyben csoportelsőként jutottak tovább a bakonyiak, majd a keresztjátékon is túljutva az elődöntőben vereséget szenvedtek a dabasiaktól. Végül Károlyfi Viktor játékos-edző tanítványai a bronz érmet szerezték meg. A különdíjakból is jutott városunknak, mivel a „legsármosabb férfi játékos” Földesi Csaba, míg a legjobb edző Károlyfi Viktor lett.

A mérkőzéseket megtekintette és az eredményhirdetésen is megjelent Alsóörs település alpolgármestere Ferenczy Gábor, egykori veszprémi NB. I-es kézilabdázó, Bóna Szabolcs kézilabda játékvezető, a névadó Borsodi Sörgyár képviselője, Gál Gyula volt válogatott kézilabdázó és Horváth Péter, nemzetközi játékvezető, versenyigazgató.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!