Sport

2017.05.02. 07:06

Nem volt könnyű: négy pápait választottunk ki

A pápai együttes játékosai mind a 11 posztot kitölthetnék a 25. forduló csapatában, ám mivel egy válogatottról van szó, közülük is választanunk kellett.

Horváth Gábor

Ki ne tudná, a Perutz FC Balatonfüreden nyert (0:3) a szezon rangadóján és ezzel hatalmas lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság 25. körében.

A pápaiak csapatként voltak kiválóak, szervezett, egységes és rendkívül motivált futballt játszottak. Nem könnyű kiemelni közülük, de muszáj volt választanunk, nem szerepelhet mind a 11 játékos a forduló válogatottjában. A duplázó Szép Dániel, a kellően keményen, de ésszel focizó csapatkapitány, Somogyi Richárd mellett a középpályán szintén nagy munkát végző Baldauf Konrádot, valamint a hiba nélkül játszó Domján Rolandot emeltük ki.

Hárman a pápai négyesből, kék nadrágban balról Domján Roland, Somogyi Richárd, Baldauf Konrád Fotó: Penovác Károly

Bár a nagy derbi árnyékában rendezték, fontos volt a Fűzfői AK-Úrkút SK meccs is, amely a bronzéremért zajló csata egyik fontos állomása volt. A FAK nyert 1:0-ra, Szalai László volt a mezőny legjobbja, a győztes gól Auerbach Attila szerezte.

Szabó Zoltán szép szabadrúgásgóljával szerzett vezetést az Ajka Kristály Pétfürdőn és a szintén a harmadik helyre pályázó vendégek 2:0-ával be is húzták a meccset.

Csepregi András védéseire is szükség volt ahhoz, hogy a devecseriek mind a három pontot elhozzák (1:2) az Öskü otthonából.

A forduló egyik nagy meglepetését az Ugod aratta, a sereghajtó két vállra fektette (2:0) az esélyesebb tihanyiakat és el is mozdult az utolsó helyről. A találkozó legjobbja Bakos Gábor volt.

A Várpalotai BSK alaposan megszórta a gyulafirátótiakat, a 8:1-re végződött meccsen az egyre jobb formába lendülő Bogdán István három találatot vállalt magára.

A több poszton is bevethető, ezúttal a középpályán szereplő (nálunk most csak a hátvédsorban volt hely) volt NB I-es játékos és kameruni válogatott Haman Sadjo sokat tett azért (például gólt is lőtt), hogy a Csetény idegenben legyőzze a Zirc-Dudar alakulatát.

Kapus

Csepregi András (Devecser)

 

Hátvédek

Haman Sadjo (Csetény)

Domján Roland (Perutz FC)

Szalai László (FAK)

Bakos Gábor (Ugod)

 

Középpályások

Szabó Zoltán (Kristály)

Somogyi Richárd (Perutz FC)

Baldauf Konrád (Perutz FC)

Auerbach Attila (FAK)

 

Csatárok

Szép Dániel (Perutz FC)

Bogdán István (Várpalota)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!