Sport

2014.12.14. 15:05

Sikeres vizsgát tettek

Sikeresen lezárult a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) által meghirdetett versenybírói tanfolyam.

B. Virág Rita

A VEDAC, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ), valamint a Pannon Egyetem Testnevelési Intézetének közös projektjére összesen tizenhárom jelentkezőt regisztráltak. Többnyire aktív és szenior atléták végezték el az ingyenes versenybírói tanfolyamot, ahol első-, másod-, és harmadosztályú minősítést lehetett szerezni.

Az oklevél minősítése attól függött, korábbról ki milyen gyakorlattal rendelkezett és miként sikerült a záróvizsgája. Akinek még nem volt képesítése, az automatikusan a legalacsonyabb minősítést, a harmadosztályút kapta meg.

A VEDAC fontosnak érezte, hogy megerősítse versenybírói gárdáját, akik akár a nemzetközi Balaton Bajnokságon is segédkezhetnek majd (Fotó: Archív/ Penovác Károly)

Németh Attila, a VEDAC ügyvezető elnöke is elvégezte a tanfolyamot, mert fontosnak érezte, hogy elmélyítse tudását az atlétika versenyrendszerében. Mivel a klubvezető korábból már rendelkezett harmadosztályú vizsgával, és most kiválóan teljesítette a záró feladatokat, így első osztályú minősítéssel végzett és jövőre akár már nemcsak a hagyományos Balaton Bajnokság megszervezésében vállalhat főszerepet, hanem egyes számaiban bíróként is részt vehet.

Címkék#VEDAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!