Sport

2015.03.30. 12:04

SEHA-liga - Jövőre nem lesz folytatás?

Valóban a régió kézilabdás ünnepe volt a SEHA-liga hatos döntője. Színvonalas, érdekes mérkőzések, pazar körítés, elégedett szervezők és veszprémi diadal.

B. Virág Rita

A SEHA-liga veszprémi hatos döntőjének szervezői alaposan kitettek magukért. Öt nap alatt nem csupán hat mérkőzést kaptak a kilátogató szurkolók. Azt mondhatjuk, az aréna eseményei felvették a versenyt a Bajnokok Ligája Final Four körítésével is.

Már a csapatok bemutatása is lúdbőrös érzést okozott az egyszerű szemlélőnél. Az elsötétített arénában a tűznyelvek közt befutó játékosok, a zene, a meccseket felvezető promóció mind profi szervezésre vallott. A döntőben pedig az Újvidékről érkezett öttagú zenekar, a Friday Fitness kiváló hangulatot teremtett. És akkor még nem szóltunk a veszprémi szurkolókról, a B-középről, akik előtt feltétlenül kalapot kell emelnünk, hiszen az ott álló drukkerek a valódi hangulatfelelősök. Ők azok, akik a győzelembe hajszolják kedvenceiket, akik vert helyzetben is űzik-hajtják övéiket, és akik a más szektorokban ülőket motiválják, szurkolásra biztatják.

Érdekes volt megtapasztalni, hogy a SEHA-ligát a környező országokban milyen rangon kezelik, és az onnan érkezőknek mennyire fontos az itt elért eredmény. Talán mi, veszprémiek ezt kicsit másképp látjuk, hiszen a csapatunk könnyen vette az akadályokat a délkelet-európai sorozatban is, húsz mérkőzéséből 19-en nyert, és csak egyszer kapott ki. Ráadásul a döntőt feltűnő könnyedséggel hozta. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a SEHA-ligában öt BL-csapat harcolt, amelyek közül három a legjobb nyolc közé is eljutott, így semmiképp sem szabad lebecsülni az itt elért győzelmeket.

Imponáló mérleggel, a döntőben pedig nagyarányú győzelemmel szerezte meg a SEHA-ligában az aranyérmet a veszprémi kézilabdacsapat (Fotó: Penovác Károly)

Lékai Máté, a veszprémiek irányítója a Meshkov Brest elleni győzelem után nyilatkozott: – A Brest érthetően elfáradt ellenünk, hiszen a csapatnak ez már a harmadik mérkőzése volt a héten. Szerintem jobban játszottunk, mint a Zagreb ellen, és ez az eredményben is megmutatkozott. Ebben a szezonban négy rangos sorozatban is érdekeltek vagyunk. Most sikerrel zártuk le az egyiket, de még három helyen versenyben vagyunk, és szeretnénk azokon is a végső sikerig menetelni – fogalmazott az irányító.

Hogy a bakonyi kézilabdások jövőre is tudnak-e vagy egyáltalán akarnak-e nevezni a SEHA-ligába, az még képlékeny. A Bajnokok Ligáját ugyanis teljesen átszervezik, így jóval több ütközet vár majd az ott indulókra. S akkor még nem szóltunk a magyar bajnokságról, a Magyar Kupáról. Ha ezekhez még hozzávesszük a SEHA-liga meccseit is, az hatvannál is több összecsapást jelent a jelenlegi ötvennel szemben. A ligára a nevezéseket június 15-ig kell leadni, szóval addig még átgondolhatja a Veszprém, mit is szeretne jövőre. Carlos Ortega tanítványai nem sokat pihenhettek a vasárnapi siker után, hiszen kedden már Orosházán kell bajnokit játszaniuk.

Az már bizonyos, hogy pihenőt kap Nagy László, valamint az elődöntőben megsérült kapus, Mirko Alilovic is. A hálóőrnek a vádlija húzódott meg, de az MRI nem jelzett komoly bajt, így feltehetően a Szeged ellen már bevethető lesz. Iman Jamalinak az oldala húzódott meg, hogy kedden vállalni tudja-e a játékot, azt még nem tudni. Ortega mester az U23-as csapatból pótolná a hiányzókat, Rózsavölgyi Gergő kapus pedig egyébként is kimondottan jó benyomást keltett a Brest ellen, így ő biztosan elutazik Orosházára.

 

Már biztossá váltak a BL-időpontok

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntő első mérkőzését a Paris Saint Germain (PSG) otthonában rendezik meg április 12-én, vasárnap 17.30 órától. Véglegessé vált, hogy a visszavágót pedig április 19-én ugyancsak 17.30 órától tartják. Tavaly a veszprémiek kettős győzelemmel mentek to-vább a négy közé (31:26, 28:26), s most is hasonlóra készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!