Sport

2017.05.09. 18:46

Segítik a sífutó Kónya Ádámot Balatonalmádiban

BALATONALMÁDI - Támogatja az önkormányzat Kónya Ádám sífutó téli olimpiára történő felkészülését, az erről szóló megállapodást kedden írták alá a városházán.

Marton Attila

A Balatonalmádiban élő sportoló egy tavaly decemberi versenyen kvalifikálta magát a 2018-as dél-koreai téli olimpiára. Keszey János polgármester elmondta, a képviselő-testület a közelmúltban úgy döntött, egymillió forinttal segíti Kónya Ádám felkészülését.

Az erről szóló megállapodást Keszey János és Kónya József, a Veszprémi Sí Egylet vezetője írták alá kedden. A városvezető elmondta, a sportolótól jó felkészülést és fair play versenyzést várnak, amely példaként állítható a balatonalmádi és a magyar fiatalok elé.Kónya József elmondta, a támogatást több ausztriai és egy több mint egyhónapos norvégiai edzőtáborra fordítják.

Hozzátette, a versenyző eredményességéhez minden havon töltött edzés hozzájárul. Kónya Ádám arról beszélt, az olimpián több számban is rajthoz állna, így a sprintversenyen és az 50 kilométeres távon is, a fő száma azonban a 15 kilométeres.

Az olimpián legalább a középmezőnyben szeretne végezni, és mindent megtesz, hogy méltó módon képviselje a várost. A XXIII. téli olimpiai játékokat 2018. februárjában rendezik Phjongcshangban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!