Sport

2014.09.27. 09:01

Sakkozók nemzetközi versenye Tapolcán

Közel száz versenyzővel kezdődött meg a 43. Construct Balaton Kupa, egyéni és csapat rapid verseny szombaton reggel.

Tóth B. Zsuzsa

A Csermák József Rendezvénycsarnokban 91 nevezőt köszöntött Sági István alpolgármester abban a reményben, hogy eztán mindig a város adhat otthont a rangos megmérettetésnek. Mint azt lapunknak a Tapolcai Városi Sportegylet Sakk Szakosztályának vezetői, Zsiray Ferenc és Paréj József elmondták, horvát, orosz, ukrán, német, szlovén és magyar versenyzők játszanak a két nap során két korosztályt képviselve. A hagyományos nemzetközi versenynek első ízben ad otthont a város. Az eredményhirdetés vasárnap lesz.

A verseny kezdetét megelőző estre találkozóra hívta a Tapolcai VSE sakkszakosztályának vezetése a szakosztály megalakulása 45. évfordulója alkalmából azokat a sakk versenyzőket, akik sorkatonai, illetve hivatásos szolgálatukat 1971 és 1990 között Tapolcán töltötték és a Mereszjev SE vagy a Honvéd Mereszjev SE versenyzői voltak.

A szombati versenyen Okhotnik Vladimir senior világbajnok (balról) is részt vett. Jobbról Holczl Attila látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A találkozón több, mint negyven egykori és mai sakkozó, edző vett részt. A veteránokat, szakosztályi tagokat, versenyzőket és szülőket Zsiray Ferenc társadalmi elnök köszöntötte, majd Paréj József beszélt az elmúlt évtizedekről, az eredményekről. Mint kiderült, a tapolcai sakkszakosztály ifjúság nevelésben is jeleskedik, az országos ötödik helyen áll. A résztvevők emléklapot vettek át Fazekas Györgytől, az országos szövetség versenyirodájának munkatársától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!