Sport

2017.08.11. 12:57

Rossz idő esetén vasárnapra tehetik a masters nyíltvízi úszás utolsó versenyszámait

A 17. FINA Masters Világbajnokság balatonfüredi nyíltvízi úszó számait szombatról vasárnapra halasztják, amennyiben az időjárási körülmények ezt indokolttá teszik.

A legfrissebb időjárás-előrejelzések információi alapján, amennyiben 2017. augusztus 12-én, szombaton, a FINA Masters Világbajnokság nyíltvízi versenyeinek zárónapján nem lehetne az időjárási körülmények miatt versenyezni, a szervezők vasárnapra teszik át az utolsó korosztályos viadalokat.

Az átszervezés plusz erőfeszítést igényel, hiszen a biztonságra ügyelő nagylétszámú csapat tagjainak, valamint a megannyi önkéntesnek is módosul ezáltal a munkarendje.

Balatonfüred polgármestere, Bóka István rugalmasan áll a változásokhoz: annak ellenére, hogy vasárnap kezdődik a helyi borfesztivál, partner volt az esetleges pótnap megtartásában. Amennyiben a szombati nyíltvízi úszóversenyek vasárnap kerülnek megrendezésre, úgy a két nagyszerű program adott esetben egymást is kiegészítheti. Balatonfüred az esetleges halasztás ellenére is méltóképpen kíván búcsúzni történetének legnagyobb sporteseményétől.

„Mindenki a legjobbat akarja, valamennyiünk számára a sportolók érdeke és biztonsága a legfontosabb" - mondta Gyárfás Tamás, a Bp2017 Nkft. szervező-bizottságának tagja, majd hozzátette: „reméljük, hogy az égiek változatlanul a kegyeikben tartják a világbajnokságot, de mindenre fel kell készülnünk."

Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!