Sport

2014.12.05. 12:08

Röplabda NB I: Újabb kör kezdődik

A bajnokság feléhez elérkezve a hétvégén már az alapszakasz visszavágóit rendezik meg a férfi röplabda NB I-ben. A Sümeg a Dágot fogadja szombaton.

B. Virág Rita

– Elérkeztünk az alapszakasz feléhez és örömmel mondhatom, hogy a megszerzett pontok számában teljesítettük az elvártakat és jelenleg a tavalyinál két hellyel előkelőbb pozíciót, a hatodikat foglalhatjuk el a tabellán – összegzett Markó Gábor, a SRE szakvezetője.

A sümegiek az előző héten önbizalom növelő győzelmet arattak a Dunaferr ellenében (3:0). Ma nem lesz ilyen könnyű dolguk, hiszen a jelenleg harmadik helyen álló Dágot látják vendégül Markó Gábor tanítványai.Még az első fordulóban igen emlékezetes csatát vívott a Dág és a Sümeg, ahol a hazaiak izgalmas végjátékban 3:2-re nyertek.

A Sümeg (a képen Lesznyik) az előző fordulóban önbizalomnövelő sikert aratott (Fotó: Penovác Károly)

– Azt gondolom, a Dág jelenleg a két nagy, a Kaposvár és a Kecskemét mögött a legbiztosabb, legkomplexebb röplabdát játszó alakulat. Természetesen szeretnénk visszavágni, de úgy vélem, ha mindenki a maximumot hozzá csak akkor vagyunk képesek jó teljesítményre, amiben persze benne van a győzelem lehetősége is – magyarázta a tréner.

Markó Gábor a problémákról is beszélt, a héten ugyanis a fél csapatot ugyanis ledöntötte az influenza.

– Pordán, Madár és Lesznyik is betegeskedett a héten, nem is tudtak edzeni, de a többiek közül is többen küszködtek megfázással. Még nem tudom, kikre számíthatok, ezért nehéz a dolgom – fogalmazott az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!