Sport

2014.04.23. 11:10

Rangos kerékpáros verseny Veszprém térségében

Nagyszabású kerékpáros versenyt rendeznek a megyénkben. A Carpathian Couriers Race elnevezésű megmérettetés Veszprémből rajtol és egy 115 km-es bakonyi/balaton-felvidéki kör után a cél is a megyeszékhelyen lesz.

Horváth Gábor

A Carpathian Couriers Race egy hatállomásos, U-23-as országúti kerékpáros sorozat, amely elősször látogat Veszprémbe és környékére.

A hagyományos bajnokság ezúttal nálunk kezdődik, majd Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban folytatódik.

A Carpathian Curiers Race egy hagyományos, hatállomásos, rangos sorozat (Fotó: archív)

Az április 29-i versenyen harminc csapat mintegy kétszáz bringása vesz részt, az európai országok mellett Amerikából és Ázsiából is érkeznek résztvevők.

Az indulók 11 órakor az Óváros térről rajtolnak és 115 kilométer megtétele után a Veszprém Arénánál érnek célt. Az útvonal: Veszprém–Tapolca–Halimba–Pula–Veszprém. A mezőny körülbelül délután két órakor érkezik vissza a királynék városába.

A 23 év alatti kerékpárosok rendkívül rangos viadalán két magyar csapat vesz részt, illetve nemzetközileg híres és eredményes egyesületek is képviseltetik magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!