Sport

2017.02.15. 13:50

Rangadót nyertek

Balatonfüred - Az ezüstéremért folytatott harcban a legnagyobb riválisát fektette két vállra a Szent Benedek NB II-es röplabdaegyüttese.

B. Virág Rita

Szent Benedek-PEAC

3:2 (-23, 18, -20, 23, 11)

Balatonfüred, 100 néző. Szent Benedek: Környei, Dordzsceren, Molnár-Pintér, Molnár, Sebestyén, Erdősi. Csere: Szokolikné (liberó), Vukov, Tóth-Lakics. Edző: Fehér Tibor.

Az első szettben sokáig a hazaiak vezettek (11:9, 16:14), de 23-nál utolérte a Pécs a vendéglátót, s két fü-redi rontás után a baranyaiak örülhettek. A második játszmában 13:8-ra és 17:15-re meglépett a Füred, és viszonylag simán egyenlített.

Fehér Tibor edző alakulata fontos rangadót nyert meg
Fotó: Archív

A harmadik felvonásban fej fej mellett haladtak a csapatok, (11:11, 19:19), de ez-után érthetetlen módon megtorpantak a balatoniak, és hibát hibára halmozva odaajándékozták a szettet a pécsieknek. A negyedik etapra átszervezte Fehér edző a csa-patot, ám idő kellett ahhoz, hogy mindenki megtalálja helyét a pályán.

A rivális már 11:5-re is meglógott, de 16-nál újra egyenlő volt, majd drámai végjátékban egalizált a Szent Benedek. A döntő szettben 9:7-ig volt szoros, ezután állva hagyta riválisát a házigazda, és jó megoldásokkal megnyerte a rangadót.

Fehér Tibor: - Örülök, hogy mindenki lehetőséget kapott. Nehéz volt pótolni Jezerniczkyt és Vasvárit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!