Sport

2014.12.26. 10:00

Rákos Patrik évvégi nagy hajrája

Debrecen - A hosszútávúszó medencés országos bajnokságon a Balaton Úszó Klub mindkét versenyzője, Rákos Patrik és Rasovszky Kristóf is pazar eredményekkel zárt.

Heffler Péter

Rákos Patrik, a Balaton Úszó Klub versenyzője a nehézkes felkészülés ellenére a Balaton Uszoda közel két hónapon át zárva volt remekül fejezte be az évet. A hosszútávúszó medencés országos bajnokságon a veszprémi versenyző tíz kilométeren élete legjobbját úszva diadalmaskodott, egy kör hátrányt adva a második helyezettnek.

- Egy olyan felkészülésből jöttünk, ami sokkal kevesebb úszással telt, mint amennyivel elképzeltük - kezdte edzője, Szokolai László. - Így nem tudtuk, hogy pontosan mire számíthatunk, mivel ekkora távhoz kell a legtöbb vizes edzés. Patrik azonban minden várakozást felülmúlt és féltávig fej-fej mellett haladt válogatottbeli csapattársával, Papp Márkkal. Ezt követően fokozatosan szakította le a Debreceni Sportcentrum versenyzőjét és több mint száz méterrel előtte ért célba - tette hozzá Szokolai László.

Rákos Patrik (középen) nagy fölénnyel nyert tíz kilométeren a hosszútávúszó medencés ob-n
Fotó: Heffler Péter

Rákos Patrik tehát remekül hajrázott nem csak a versenyen, hanem az év végéhez közeledve is, mely után jöhet a jól megérdemelt pihenő, ugyanis jövőre komoly feladatok várnak a BÚK úszójára, aki a kazanyi világbajnokságon szeretne minél jobban teljesíteni.

A klub másik versenyzője, Rasovszky Kristóf is pazar formában tempózott Debrecenben, ugyanis 3000 méter gyorson mindössze tizenhét század másodperccel lemaradva a bronzéremről, a negyedik helyen csapott célba. Edzője tájékoztatása szerint az ő felkészülését egy térdszalag-műtét nehezítette, a hét hetes felkészülést követően mégis figyelemreméltó eredményt volt képes úszni.

Versenyzése Gellért Gábor, a nyíltvízi úszók szövetségi kapitányának a figyelmét is felkeltette, és a jövő évi svájci ifjúsági Európa-bajnokságon számítana is BÚK versenyzőjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!