Sport

2014.09.18. 15:02

Rajtol az NB II-es kézilabda

Hétvégén elrajtol az NB II-es kézilabdabajnokság 2014/2015-ös szezonja. Megyénk népes mezőnnyel, hat csapattal képviselteti magát.

Horváth Gábor

A hölgyeknél kettő Veszprém megyei együttes várja a nyitányt. A Veszprémi Egyetem SC és a Tapolca VSE igyekszik majd minél több pontot gyűjtögetni, ezt az első körben a veszprémiek Győrben, a tapolcaiak pedig hazai pályán, a Celldömölk ellen kezdhetik el.

A férfiaknál a Veszprémi Egyetem SC és a Bakonyerdő Pápa a régi motoros ebben a mezőnyben. A Le Belier KK Ajka az előző idényben a második vonalban, az NB I/B-ben szerepelt, de búcsúzni kényszerült. Az MKB-MVM Veszprém KC pedig fiatalokat indít és szerepeltet majd az NB II-ben.

A VESC idegenben kezd az Ácsi Kinizsi ellen. Az MKB–MVM Veszprém KC II szintén vendégként lép pályára az első fordulóban, a bakonyiak Komáromban szerepelnek. A Bakonyerdő Pápa a Községi SE Tarján csapatát látja vendégül, az ajkaiak pedig a Georgikon DSE otthonában nyitják a 2014/2015-ös szezont.

A hölgyeknél és a férfiaknál is 12 együttes szerepel a bajnokságban. Az erőviszonyokat ilyenkor még nehéz megtippelni, mindenesetre úgy tűnik, a férfi mezőnyben a Veszprém megyeiek közül többen is meghatározóak lehetnek.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!