Sport

2014.09.18. 13:10

Pikáns összecsapás: Csurgóra utazik a Füred

Úgy tűnik, a balatonfüredi kézilabdázókat alaposan feldobta, hogy a szezon elején sorban találkoznak a legerősebb vetélytársakkal. A BKSE mind a négy idei ellenfelét két vállra fektette. Jöhet a következő?

Horváth Gábor

Remekül kezdte a 2014/2015-ös szezont a kézilabda élvonalban a Balatonfüredi KSE, amely bemelegítésnek a gyengécske PLER-t győzte le, majd a tavalyi bronzérmes végzett az Orosházával, idegenben fektette két vállra a Gyöngyöst, majd legutóbb hazai pályán jobbnak bizonyult a Tatabányánál is. A PLER-en kívül ezek mind olyan ellenfelek, amelyek a legjobbak közé igyekeznek ebben a szezonban, azaz közvetlen riválisai a BKSE-ének.A kemény sorozat folytatódik, s hamarosan kiderül, hogy a füredi sikerszéria mennyire lesz tartós. A Balaton-partiak vasárnap Csurgóra utaznak, majd szerdán a Pick Szegedet fogadják.

– Fontos két pontot szereztünk. A meccs eleje nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, de a csapat tartását mutatja, hogy rövid idő alatt képesek voltunk a magunk javára fordítani a mérkőzést – utalt vissza a keddi Tatabánya elleni sikerre (26:23) Csoknyai István.

Zdolik Bencét még a rutinos Ivo Diaz sem tudta megállítani, a füredi remek formában van (Fotó: Penovác Károly)

A fürediek nyáron kinevezett szakvezetője hozzátette: a Tatabánya nagyon felkészült a játékukból, különösen a beálló körüli védekezést szervezték meg a vendégek hatékonyan. – A hatoszónával nem tudtuk megtörni gyors ellenfelünket, ezért váltottunk védekezésben. Tudtam, hogy ezzel meglepjük a tatabányaiakat, az viszont kérdéses volt, hogy gyakorlás hiányában egyes játékosaink mennyire tudnak alkalmazkodni a rendszerhez. Szerencsére nagyon jól tudtak. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez és akadtak extrateljesítmények is. Köszönjük lelkes szurkolóink segítségét is – fogalmazott Csoknyai, aki kiemelte, most még nehezebb feladat, feladatok jönnek.

– Különleges mérkőzés előtt állunk, hiszen Sótonyi László nagyon jól ismeri a füredi együttest. A csurgóiak rendkívül erősek, s évek óta azon dolgoznak, hogy közelebb kerüljenek a két nagycsapathoz, a Veszprémhez és a Szegedhez. Idegenben kell jól teljesítenünk, ráadásul néhány nap múlva a Szegedet látjuk vendégül. Az előző négy meccset megnyertük, az előttünk álló két összecsapással kapcsolatban úgy fogalmaztam, szerezzünk pontot és elégedetten zárhatjuk a sorozatot – jelentette ki a tréner.

A balatonfüredieknél az elmúlt időszakban több jó egyéni teljesítmény is akadt. Nem lehet elmenni Zdolik Bence gólerős játéka mellett, a fiatal és nagyon agilis átlövő már 25 találatnál jár, s ezzel második a mesterlövészek listáján. A Tatabánya ellen Szöllősi Balázs nyújtott még kiemelkedőt, de Ligetvári Patrik védekezése is meghatározó volt. Mellettük egy sor tehetséges fiatal ég még a bizonyítási vágytól.

A Balatonfüredi KSE nem mellesleg épp listavezető az NB I-ben megelőzve az egy meccsel kevesebbet játszó Szeged–Csurgó kettőst.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!