Sport

2014.03.31. 10:30

Parádésan indította a rájátszást a Pápa

A Keleti csoport második helyezettje ellen kezdte meg a rájátszást a kosárlabda NB I/B-ben a Motax Concordia Pápa együttese. A vendégek úgy érkeztek Pápára, hogy az idén csak egyszer szenvedtek vereséget.

Novothny Ottó

Pápa–Eger 102:80 (26:22, 20:23, 26:14, 30:21)
Pápa, 300 néző. V.: Surányi, Török, Magyari.
Motax Concordia: Simon 7/3, Vajda 4, Kálmán 27, Henrik 17/6, Keresztes 24. Csere: Horváth A. 8/3, Rédei 2, Horváth K. 6/6, Ács 7, Jarosevits, Perger. Edző: Vajda Balázs.
Eger: Erdei 3/3, Zsemlye 26, Jakab 6, Máté 27/12, Pongrácz 1. Csere: Szerdahelyi 4, Garamvölgyi 3, Csabák 5, Varga 2, Baumann 3/3. Edző: Váczi Péter.
Kipontozódott: Garamvölgyi 40. perc.

Kálmán egy meccses eltiltását letöltve már csapata rendelkezésére állt. a résztvevők a kezdés után fej-fej mellett haladtak, az első negyedben egyik sem tudott elszakadni a másiktól. A folytatásban is magas szintű kosárlabdát láthattak a nézők, a hazaiak védekezés váltása ezúttal nem jött be, Máté távolról betalált, így a szünetben még semmi nem dőlt el, 46:45. A hosszabb pihenőt követően a hazaiak állva hagyták kimagasló képességű ellenfelüket, 27. perc, 65:51. Az utolsó játékrészben a házigazdáknál mindenki pályára lépett és Kálmán irányításával, a szurkolók ünneplése mellett Simon a századik pontot is bedobta.

A pápaiak (fehér) nagyszerű formában vannak, színvonalas mérkőzésen győzték le az egrieket (Fotó: Penovác Károly)

A szezon eddigi legjobb mérkőzésén a vendéglátók remekeltek, és színvonalas meccsen magabiztosan nyertek.Vajda Balázs: – Az MTK után ismét nagyon jó csapatot győztünk le, remek teljesítményt nyújtottunk, gratulálok a srácoknak.

A pápaiak kedden, április 1-én a Keleti csoport első helyezettjének otthonában, a MAFC ellen folytatják a bajnoki küzdelmeket. A fővárosiak minden szempontból komolyan gondolják a feljutást, ám ha a pazar formában kosarazó vendégek higgadtak tudnak maradni, akkor még meglepetést is okozhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!