Sport

2017.04.25. 12:55

Nem unatkoztak a nézők a hetedik pápai küzdősportgálán

PÁPA - Hetedik alkalommal rendezte meg küzdősportgáláját a Koko-Gym KSE a Városi Sportcsarnokban. A közel telt házas rendezvényen K1 és thai-box szabályrendszerben 13 mérkőzést láthatott a publikum, ebből 9-en helyi versenyző lépett kötelek közé.

Haraszti Gábor

A környező települések (Ajka, Veszprém, Mosonmagyaróvár) mellett Tatabányáról, Budapestről és Szegedről is érkezett versenyző az eseményre. A gála első felében a kevésbé rutinos, kevés meccsszámmal bíró sportolók kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. A pápai harcosok közül Molnár Kristóf és Pálla Dorina egyhangú pontozással elveszítette a mérkőzését, ellenben Pirka Tamás győzött, majd a 17 esztendős Vizkeleti Kristóf látványos küzdelemben, 2:1-es pontozással diadalmaskodott 12 évvel idősebb fővárosi ellenfelével szemben.

A szünet előtt Kiss Péter egyhangú pontozással kikapott a magyar bajnok Timo Szemenyuktól, majd a szünet után Kovács László győzelemmel örvendeztette meg a hazai közönséget.

A Koko-Gym KSE rendezvényén tizenhárom mérkőzést láthatott a publikum Fotó: Haraszti Gábor

Ahogy követték egymást a meccsek, egyre színvonalasabb és kiélezettebb menetek zajlottak a ringben. A második felvonás végén előbb Csongrádi Máté egyhangú pontozással alulmaradt tatabányai riválisával szemben, majd az ajkai Takács Zsolt legyőzte mosonmagyaróvári ellenfelét. A második rövid szünet után a 101 kilogrammos Koko-Gym-harcos, Frum Imre lépett kötelek közé, aki a megnyert első menet után a másodikban fej KO-val kikapott. Az egyik legnagyobb hazai közönségkedvenc, a Mexikói , azaz Kocsis Rajmond is jól kezdett (korábban beszámoltunk róla: a veszprémi Szilágyi Arnolddal meccselt), hiszen a tőle megszokott combrúgásokkal hozta az első menetet. A másodikban viszont felrepedt a homloka, és olyan súlyos volt a sérülése, hogy az orvos javaslatára a mérkőzésvezető beszüntette a párharcot.

A gála két főmeccsel zárult, az elsőn a Világkupa-győztes Meszlényi Gábor a K1 junior világbajnok Nardelotti Zoltánnal meccselt.

Meszlényire mindjárt az első percben rászámoltak egy bekapott térdes után, majd a második perc végén egy kombináció ismét padlóra küldte, ezért a bíró aztán Nardelotti javára beszüntette az összecsapást.

A záróküzdelemben Busai Gergely és Ábel Péter találkozott. Busai végig irányított, és a háromszor három perces meccs végigment ugyan, de a tatabányai fiatalember győzelméhez nem férhetett kétség.

Korpics Gábor főszervező, a Koko-Gym KSE vezetője a gála után azt mondta, mind nézőszámban, mind a mérkőzések színvonalában a mostani volt az egyik legjobban sikerült rendezvényük.

Úgy fogalmazott, a párosítások nagyon erősek voltak, a közönség pedig nem unatkozhatott. Összességében mindegyik tanítványával elégedett volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!