Sport

2015.01.18. 15:20

Pápa-Sopron: sikerült talpra állni

Közönségcsalogató, nagyszerű mérkőzésen fontos győzelmet aratott a Motax Concordia KC Pápa NB I/B-s férfi kosárlabda-együttese a Sopron ellen, és ezzel a csapat nagy lépést tett a nyolc közé jutásért.

B. Virág Rita

Pápa–Sopron 75:72 (17:29, 25:18, 12:15, 21:10)
Pápa, 200 néző. V.: Bognár, Tóth, Németh. Motax Concordia KC Pápa: Keresztes 21, Henrik 11 (6), Horváth 3 (3), Hadnagy 13 (3), Kutasi 6 (6). Csere: Szanati 11, Perák 5, Vajda B. 3 (3), Ács 2, Perger, Pölöskei. Megbízott edző: Vajda Balázs. Soproni MAFC: Berneczei 22 (12), Karácsonyi 8 (3), Csaplár Nagy 15, Balogh 14, Szlávik 5 (3). Csere: Szabó 6, Herczeg 2, Nagy, Szerekes, Jávor, Bali. Edző: Barlai Tamás.

Pocsékul kezdte a Pápa a Sopron elleni rangadót: az ellenfél gyors támadásokkal és szép távoli dobásokkal mattolta a házigazdák védelmét (4:12). Még az időkérés sem segített a hazaiakon: eladott labdáikból rendre indult a SMAFC, így a negyed végére tetemes hátrányba került a Motax (17:29).

A pápai kosárlabdázók nagyszerű teljesítményüknek köszönhetően vert helyzetből álltak talpra (Fotó: Penovác Károly)

A folytatásban szemléletet váltott a Pápa, és több cserét eszközölve szigorított a védekezésén is. Szanati és Keresztes hasznos játékával sikerült faragni a különbségből (38:45, 42:47). A nézők örömmel konstatálták, kedvenceik végre kezdenek magukhoz térni.

A térfélcserét követően azonban újra teljes káosz uralkodott el a pályán lévőkön. A Pápa három percig képtelen volt a gyűrűbe találni, míg a túloldalon Berneczei hármasai rendre célba értek, s megint tíz fölé nőtt a differencia (44:55).

A házigazdák újra erőre kaptak, s fokozatosan próbáltak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, a harmadik negyed végére belátható távolságon belülre is kerültek (54:62).

Zónavédekezésre váltott a Motax Concordia az utolsó felvonásban, ami láthatóan alaposan megzavarta a Sopront, és egy 10:0-s rohanással először vezetett a Pápa (64:62). Az utolsó percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, ám a rendkívül izgalmasan alakuló végjátékot a vendéglátók nyerték jobb védekezésüknek és higgadt támadójátékuknak köszönhetően.
A sikerrel már ötödik a Pápa a tabellán.

 

Küzdeni tudásból jelest érdemelnek

Vajda Balázs: – Hiába készültünk fel alaposan ellenfelünkből, az első negyedben ez egyáltalán nem látszott meg. Hullámzott a teljesítményünk, de küzdeni tudásból mindenképpen jelest érdemelnek játékosaink. Az utolsó negyedben rendkívül fegyelmezetten kosárlabdáztunk, és lelkes szurkolóink támogatásával végül sikerült nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!