Sport

2014.11.04. 11:05

Pad Franciska nagy csatában ezüstérmes

Országos versenyen állhatott dobogóra Pad Franciska, az ajkai Gyepesi ASE tehetséges asztaliteniszezője nem mindennapi döntőt vívott.

Horváth Gábor

Orosháza adott otthont az asztaliteniszezők idei utolsó országos ranglista versenyének. A Pintér Attila Emlékversenyen négyen képviselték a Gyepesi ASE színeit.

A legjobban közülük Pad Franciska szerepelt, a tehetséges pingpongos a selejtezőktől egészen a fináléig menetelt. Az ajkai induló Laskai Írisz ellen vívta a döntőt, a két lány nagyon jól ismerte egymást, így mindenki izgalmas csatát várt. A várakozások maximálisan beigazolódtak.

Pad Franciska remekül játszott, s a döntőig menetelt (Fotó: Ughy Zoltán)

A történtekről Ughy Zoltán klubelnök számolt be lapunknak.

- Az első szettet elvesztette Franciska, de ugyanolyan arányban hozta a másodikat, 1:1-et mutatott az eredményjelző. A nézőknek is megjött a hangja, hangosan buzdították a lányokat, akiket a szurkolás tovább doppingolt, gyönyörű poénokkal hálálták meg a figyelmet. A harmadik szettben 8:8-ig fej-fej mellett meneteltek, amikor Franciska következett az adogatással. A rövid aláhúzott szerva sajnos elakadt a hálóban, amely megzavarta, így a következő sem úgy sikerült, ahogy kellett volna. Ezt ellenfelünk ki is használta, és a saját szerváját is behúzta azonnal – emlékezett vissza, hozzátéve: mindkét edző egyöntetű véleménye volt, hogy ezen a ponton dőlt el a mérkőzés, így most Laskai örülhetett jobban a végén.

Ashley Rozi szintén továbbjutott a csoportból és sokáig versenyben volt a dobogóért a rendkívül erős és kiegyenlített mezőnyben, ám végül nagy küzdelemben lemaradt róla. Pedig a későbbi harmadik helyezettet, Farkast (Statisztika, Budapest) is legyőzte.

A Gyepesi ASE másik két versenyzője, Laki Zsuzsi és a mindössze nyolc éves Pad Lina szintén remekül harcolt és jól játszott. Előbbi legyőzte mohácsi ellenfelét, de a selejtezőből nem sikerült továbbjutnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!