Sport

2014.09.01. 18:45

Öt gólt lőtt, számos helyzetet kihagyott a Veszprém

Edzőmeccs jellegű találkozón gyűjtötte be a három pontot a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata. Az 1. FCV sokkal jobb volt ellenfelénél a szezonnyitányon.

Horváth Gábor

1. FCV–Békéscsaba 5:1 (3:1)
Veszprém, 600 néző. V.: Ábrahám.
1. Futsal Club Veszprém: Reveland – Finta, Tatai, Boromisza G., Gulyás. Csere: Schmidmajer (kapus), Bényi, Boromisza D., Tar, Vas, Bánfalvi, László. Edző: Madarász János.
Békéscsaba: Könyves – Dócza, Bessenyei, Veres, Bondár. Csere: Patka, Tóth, László, Murvai, Knyihár, Bajnók, Burai. Edző: Kiss László.
Kiállítva: Bajnók a 39. percben.

Sokan várták a szezon első meccsét, ahogyan azt a csapat már tavaly megszokhatta, a szépszámú közönség remek hangulatot teremtett a Március 15. úti csarnokba.

Kapkodva kezdtek a csapatok, ezzel együtt a hazaiak játszottak fölényben. Az újonc kapusának többször is játékba kellett avatkozni, igaz, ziccert nem sikerült kialakítaniuk a bakonyiaknak.

Egészen a hetedik percig, ekkor a friss válogatott Tatai lopott ügyesen labdát, majd végigvezette az egyszemélyes akciót és a kapu jobb alsó sarkába helyezett, 1:0.

Három percig vezetett a Veszprém, egy kapu előtt kavarodás végén Bajnók lábáról pattant a hálóba a labda, 1:1.

Újabb három perccel később ismét a hazaiaknál volt az előny, Tatai beadásába nyúltak bele olyan szerencsétlenül a védők, hogy a játékszer Könyves kapust becsapva a kapuban kötött ki, 2:1. A következő találat már egy szépen kidolgozott akció után született, a támadás végén az egyik nyári szerzemény, Vas Ádám növelte a bakonyi előnyt, 3:1.

Az 1. FC Veszprém megérdemelten vezetett két góllal húsz perc játék után, Tataiék fölénye egyértelmű volt, a Békéscsaba ritkán tudott a kapuig eljutni.

Fordulás után a Békéscsaba egy kapufával kezdett, ezt követően viszont ismét a hazai együttes volt aktívabb. Bényi is megzörgette a lécet, majd futószalagon jöttek a jobbnál jobb lehetőségek. Több nagy helyzet is kimaradt. Tatai törte meg végül a gólcsendet, 4:1.

A folytatásban továbbra is rengeteg helyzetet dolgozott ki az 1. FCV, a vendégek elsősorban fejben fáradtak. A Békéscsaba egyre kevésbé tudott hatékonyan védekezni, miközben igyekezett szépíteni az újonc. Hét perccel a vége előtt Gulyás növelte tovább a bakonyi előnyt, 5:1.

És mint később kiderült, beállította a végeredményt. A veszprémiek jóval nagyobb arányban is nyerhettek volna.

 

Madarász: még van min javítani

Madarász János: – Sok jó dolgot láttam a csapatomtól, de a passzpontosságunk katasztrofális volt. Összességében nem volt ez rossz, de még bőven van min javítani a folytatásban.

Kiss László: – Okoztunk néhány kellemetlen pillanatot a rutinosabb Veszprémnek, de látszik, hogy ők régebb óta űzik ezt a sportágat. Ez a tempó még magas nekünk, azért helytálltunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!