Sport

2014.11.19. 11:15

Óriási serleget hozhatott haza az Acro Dance formációja a világkupáról

Világkupa ötödik helyezést ért el az Acro Dance SE High Five elnevezésű nagyformációja, a lengyelországi Zielona Goraban megrendezett Akrobatikus Rock and Roll Junior Formációs Világkupán.

B. Virág Rita

A High Five csapata az idén tavasszal alakult, az egyesület legeredményesebb junior korosztályú versenyzőiből.

A lányok a rangos hazai viadalokon rendre az élmezőnyben végeztek, előbb regionális, dunántúli megméretéseken nyertek, majd az országos erőpróbákon is jól szerepeltek, így a ranglistán az előkelő harmadik helyet tudhatták a magukénak. Ezzel az eredménnyel pedig kvalifikálták magukat az első junior nagyformációs Világkupára.

Zielona Goraban összesen tizennyolc formáció küzdött a minél jobb helyezésekért, magyar, cseh, orosz, svájci és lengyel csapatok szereztek indulási jogot a nívós megméretésre.

Tromlerné Rusz Rita tanítványai rendkívül kitartó, céltudatos és megfeszített munkával készültek a lengyelországi felmérőre. A kiváló csapatszellemnek és a minél jobb eredményekre való törekvésnek köszönhetően a lányok egyenes ágon, harmadikként kerültek a középdöntőbe, onnan pedig a fináléba. Ez bravúros teljesítménynek számított, hiszen a High Five nemzetközi porondon még abszolút újoncnak tekinthető, első külföldi versenyén szerepelt.

A lengyelországi Világkupán nagyszerűen teljesítettek a veszprémi, balatonfüredi lányok (Fotó: Tromlerné Rusz Rita)

A döntőbe végül két orosz, két cseh és két magyar alakulat jutott. Az Acro Dance SE képviselői színvonalas és hibátlan produkcióval az előkelő ötödik helyet szerezték meg. A Világkupát egyébként budapesti Party Girls nyerte.

A veszprémi és balatonfüredi lányokból álló társaság közel egy méteres, óriási serleget hozhatott haza teljesítménye dicséreteként.

– A lányok célja elsődlegesen a nemzetközi tapasztalat szerzés volt és mindenképpen a döntős részvételt céloztuk meg. Annyira magas szinten, szépen teljesítettek eddig is, hogy úgy gondoltuk, nekünk a legjobbak között a helyünk. Szerencsére a zsűri is egyetértett velünk – fogalmazott Tromlerné Rusz Rita, a High Five edzője.

A High Five junior formáció tagjai: Bujáky Eszter, Izsó Fanni, Kiss Antónia, Koszorus Kitti, Kovács Brigitta, Kovács Petra, Kulcsár Orsolya, Németh Fanni, Ruzsiczky Nóra, Sebestyén Dóra, Tromler Kata Rebeka, Vörös Laura, Ferenczy Boglárka, Székely Barbara.

A másik veszprémi résztvevő, a Baby Dolls Kid Rock and Roll SE csapata is jól teljesített, a tizedik helyen zárt a Világkupán.

 

Hétvégén lesz az országos bajnokság

Ezen a hétvégén rendezik meg az akrobatikus rock and roll magyar bajnokságot, ahol természetesen a Veszprém megyei klubok is rajthoz állnak: Ajkáról, Pécsről, Veszprémből és Balatonfüredről is beneveztek az idei legrangosabb hazai eseményre.

A High Five azzal a nem titkolt céllal utazik el a Baranya megyei városba, hogy a junior lány formáció kategóriában a dobogóra állhasson. A lányok a balatonfüredi kupán elért bronz után most szeretnének egy helyet javítani, és az ezüstérmet megszerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!