Sport

2017.04.18. 06:47

Ők voltak a hétvége legjobbjai a megye I-ben

Veszprém – Szép góltermést és több csapatnak is kiemelten fontos győzelmet hozott az MTD Hungária megye I-es focibajnokság 23. játéknapja. Íme, a forduló válogatottja!

Horváth Gábor

A FAK igen értékes győzelmet aratott, a Devecser elleni hazai sikernek (3:1) köszönhetően a balatonfűzfőiek felléptek a dobogóra. A meccsen szépségdíjas találatok születtek, Kovács Kálmán kettőt is vállalt a termésből. A csatár mellett Szalai László produkcióját emeltük még ki.

A várpalotaiaknak nem okozott gondot a szomszédvár Péti MTE két vállara fektetése, a VBSK 5:0-ra nyert, Bogdán István négyszer is a kapuba talált.

Haman Sadjo egyenlített az Ugod otthonában, s csapata, a Csetény SE végül mind a három pontot elvitte (1:2). Ez szintén nagyon fontos siker volt, a CsSE így lépéselőnybe került a kiesés ellen zajló alsóházi csatározásban.

Sárdi Máté (a háttérben) jól őrizte a Tihany kapuját az úrkúti összecsapáson

Fotó: Balogh Ákos

A pápaiak tekintélyt parancsoló győzelmet (0:11) arattak Magyarpolányban, igaz, a hazaiak nem sok mindent tettek meg a súlyos vereség elkerülése érdekében. A vendégektől a leendő gólkirály Venczel Zoltán triplázott, mellette a szintén eredményes Böröczky Bálint került be a forduló legjobbjai közé.

A bennmaradásért küzdő Gyulafirátót SE meglepetésre nyerni (0:2) tudott az FC Zirc-Dudar vendégeként. A rátótiak sikere megérdemelt és értékes, az első gólt a mezőny legjobbja, Mogyorósi Milán, a másodikat Veinperl Kristóf szerezte.

A PV 2000 Öskü FC nagyon hosszú nyeretlenségi szériát szakított meg, ebben az évben először nyert a csapat, a Balatonalmádit 3:1-re verő alakulatban Szabó Zsolt Tamás duplázni tudott.

Az éllovas Balatonfüredi FC ezúttal az Ajka Kristályt fektette két vállra. Nem volt könnyű, de a hazaiak a hajrában behúzták (2:0) a meccset, amelyről a második (nem akármilyen) gólt jegyző Lattenstein Norbert teljesítményét emeltük ki.

Az Úrkút SK és a Tihanyi FC rangadója döntetlenre (1:1) végződött, a hazaiak sok helyzetet elpuskáztak, és ebben nagy szerepe volt Sárdi Máté kapusnak is.

Kapus

Sárdi Máté (Tihanyi FC)

 

Hátvédek

Veinperl Kristóf (Gyulafirátót)

Böröczky Bálint (Perutz FC)

Szalai László (FAK)

Haman Sadjo (Csetény)

 

Középpályások

Szabó Zsolt Tamás (Öskü FC)

Mogyorósi Milán (Gyulafirátót)

Lattenstein Norbert (B.-füred)

Kovács Kálmán (FAK)

 

Csatárok

Venczel Zoltán (Perutz FC)

Bogdán István (VBSK)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!