Sport

2014.10.26. 13:45

Nyerhető meccsen vérzett el a Pápa

Az újonc OSE Lions otthonában szenvedett vereséget a Motax Concordia KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B legutóbbi fordulójában.

B. Virág Rita

Oroszlány–Pápa 84:71 (13:23, 21:13, 24:13, 26:22)
Oroszlány, 200 néző. V.: Józsa, Vida, Bagi. OSE Lions: Kiss K. 15/3, Tanács 13, Kiss K. 11, Hajmássy 9/3, Burai. Csere: Magyari 3, Zábó, Gorzsás 10, Keller 2, Ughy 21/6. Edző: Kovács Nándor. Motax Concordia KC Pápa: Horváth A. 2, Keresztes 20, Hadnagy 6, Kutasi 19/6, Henrik 10/9. Csere: Ács 2, Perger, Jarosevics 4, Simon 5, Drakovits 3/3. Edző: Vajda József,

A Pápa egy félidőn át tartotta magát Oroszlányban (Fotó: Penovác Archív)

Jól kezdett a Pápa, 6. perc: 7:13. Keresztes tarthatatlan volt a palánk alatt, nemcsak gólerősen játszott, hanem jól védekezett és a lepattanók megszerzésében is jeleskedett, így a vezérletével tíz pontos előnyt harcolt ki a Pápa. A második játékrész elején egy perc alatt főszereplővé váltak a játékvezetők: a Pápa pillanatok összeszedte az öt faultot, s ettől kezdve mindenért büntető járt. Az Oroszlány pedig élt is a lehetőséggel és egy kivételével csak büntetőből dobtak kosarat a hazaiak, ám a félidő végén így is vezettek a vendégek 34:36-ra.

A hosszabb szünetet követően az oroszlányiak Ughy és Kiss K. révén átvették az irányítást, jó betörésekkel, pontos kosarakkal 58:49-re elhúztak. Az utolsó felvonásban a Pápa még egyszer megpróbált felállni, de Simon kipontozódásával egyre kisebb esélye maradt. Az Oroszlány végül 84:71-re megnyerte a mérkőzését.

A hazai pálya minden előnyét élvező oroszlányi csapat érvényesíteni tudta akaratát, míg a vendégek a második félidőre „elfogytak”.

Vajda József: – Nagyon jó kezdés után, önhibánkon kívül visszaestünk. Félidőben még vezettünk, de nem bírtuk el a nagy nyomást. Sajnálom, a vereséget, úgy érzem, nyerhető meccset buktunk el.

A Pápa legközelebb szerdán lép pályára, ugyanis a Hepp-kupában megyei rangadót rendeznek. A Pannon Egyetem ellen a veszprémi Vetési gimnáziumban 19 órakor kezdődik az összecsapás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!